Balears 18/05/2017

La saturació obliga a restringir el trànsit a una altra platja d’Eivissa

Els penya-segats de platges de Comte han quedat tancats als cotxes i s'hi reforçarà l’autobús a partir de l’1 de juny

Armando Tur
2 min
El penya-segat avui ja lluia sense cap cotxe

EivissaEls penya-segats sobre les platges de Comte han quedat tancats al trànsit avui a primera hora del matí, després que la Policia Local de Sant Josep hagi acordonat tot l’accés des de la carretera i la rotonda. Fins demà està previst que els operaris municipals continuïn fent feina en la col·locació de pedres de grans dimensions per barrar-hi el pas de vehicles rodats, com també en la instal·lació de senyalització que prohibeix l’aparcament a la carretera d’accés. També s’hi ha habilitat una zona d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda.

“D’aquesta manera, es posa fi a la situació caòtica que es vivia cada estiu a aquesta franja de costa i es recupera un espai natural amb unes vistes espectaculars”, ha informat l’Ajuntament de Sant Josep mitjançant un comunicat. A més, l’alcalde del municipi, Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’, ha assegurat que “els visitants que hi accedeixin caminant tindran una vista impagable”.

Alhora que es restringia el trànsit, el Consell ha presentat l’adhesió d’aquesta zona al projecte 'Platja Connectada', de la qual ja formen part Cala Salada, Benirràs i, ara, les platges de Comte. D’aquesta manera, les freqüències de bus amb Sant Antoni augmentaran un 70% a partir de l’1 de juny. “Continuen fent passes cap a aquest canvi de model en l’àmbit de mobilitat”, ha explicat el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, qui, acompanyat de la consellera de Mobilitat, Pepa Marí, ha explicat que l’horari d’aquest autobús s’ajustarà a la posta de sol pel caràcter “emblemàtic” d’aquesta platja.

Les platges de Comte també seran ‘Connectades’

Amb aquesta adhesió ja són tres les platges que formen part d’aquest projecte que l’any passat inicià el Consell d’Eivissa tancant al trànsit rodat l’accés a Cala Salada. Malgrat alguns problemes amb els usuaris a la seva implementació, l’Ajuntament de Sant Joan demanà el mateix sistema per a Benirràs, on cada diumenge milers de persones es reuneixen sota el pretext de la celebració de la festa dels tambors, taponant l’accés a la cala i provocant situacions de perill com les que ja es van viure l’any 2010 quan un seriós incendi va deixar en evidència les dificultats que van tenir els serveis d’emergències per accedir a la zona.

stats