Balears 24/07/2017

Sant Josep vol posar limitadors de so als 'beach clubs'

La modificació de l'ordenança municipal també preveu més sancions per excés de renou

Ara Balears
2 min
La primera tinent d'alcalde, Paquita Ribas, i l'alcalde de Sant Josep, Josep Marí, durant la roda de prensa

PalmaL'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia modifica la seva ordenança municipal reguladora del renou i les vibracions. El batle, Josep Marí Ribas 'Agustinet', i la primera tinent de batle, Paquita Ribas, han presentat aquest dilluns la proposta que es debatrà al ple del proper dijous.

L'objectiu d'aquestes modificacions és "dotar l'Ajuntament de més mecanismes per poder actuar amb contundència i amb la màxima seguretat jurídica davant problemàtiques que han augmentat en els darrers anys", segons ha informat el Consistori en un comunicat.

Un dels canvis que proposen des de l'equip de govern és obligar els 'beach clubs' a tenir limitadors de so que no permetin música a un volum superior als 65 decibels. També inclou un augment de les sancions a les festes il·legals en cases particulars, per la qual cosa, si la Policia Local requereix aturar la música i s'incompleix l'ordre, es qualificarà com una infracció greu que podrà ser multada amb 12.000 euros.

Amb aquesta modificació, es concreten més les sancions segons el volum de renou que hi hagi amb l'objectiu de poder aplicar directament les multes màximes que permet la normativa. Un altre dels punts importants de la proposta és que la Policia Local pugui aplicar de manera "imminent" mesures cautelars davant determinades infraccions.

La zonificació acústica del municipi és una altra de les claus d'aquesta modificació, ja que permetrà establir l'ús principal de totes les zones del municipi (residencial, turístic i industrial) per així establir quin és el màxim de renou autoritzat. Per exemple, ha explicat Ribas, "sempre que hi hagi un ús residencial principal ha de prevaler sobre el turístic, encara que sigui una zona on hi hagi algun hotel".

Després que s'aprovi al ple del proper dijous, la nova ordenança municipal estarà subjecta a al·legacions per aprovar-se després de manera definitiva. L'Ajuntament preveu que entri en vigor la primavera del 2018.

stats