Balears 13/06/2016

El PSIB, més a prop de la defensa que no de la prohibició del correbou de Fornalutx

El canvi de posicionament dels socialistes incomoda els socis de Govern. La llei de benestar animal s'ajorna fins al setembre per evitar pagar indemnitzacions a les corregudes de toros

Martí Gelabert
2 min
Un moment del correbou del 2015, molt probablement l’últim que se celebra al municipi mallorquí de Fornalutx.

Palma"La majoria que considera la prohibició del correbou ha quedat en minoria". Contundent, la diputada al Parlament Margalida Capellà ha mostrat el rebuig de MÉS cap al canvi de posicionament del PSIB entorn de l'abolició del correbou de Fornalutx. El PSIB sembla disposat a la defensa de la celebració, després d'un debat intern a les files del partit, on sembla que la intenció és mantenir el correbou que i no abolir-lo. Capellà ha explicat també que s'estudiaran les esmenes que tant el PP com El Pi han fet per "aprovar una llei amb més consens". A més, tot i l'enfrontament de posicionaments, des de MÉS asseguren que estan "oberts" a les altres propostes per "evitar quedar en minoria".

Des del PSIB s'ha explicat aquest dilluns matí que la intenció no és prohibir el correbou, sinó fer-ne una modificació per tal d'evitar el patiment de l'animal i poder mantenir la festa. Des de Podem, però, tampoc se celebra aquesta decisió. En paraules de Carlos Saura, la formació morada assegura que "és impossible no causar malestar al bou" i ha recalcat que des de Podem no donaran suport a cap iniciativa que inclogui que es dugui a terme el correbou.

Pel que fa a la llei de benestar animal, que pretén regular tots aquests aspectes, des de MÉS s'ha criticat la lentitud de tràmits i s'ha deixat entreveure que la seva aprovació serà el setembre. El motiu, segons han expressat diverses formacions, és el d'evitar pagar indemnitzacions als festejos taurins. De fet, si la llei s'aprovàs a principis de juliol, no seria fins a finals del mateix mes que entraria en vigor. Les festes programades en aquest espai de temps s'haurien d'anul·lar, tot pagant aquesta indemnització. Des de MÉS s'ha volgut deixar clar que el pressupost ha d'anar destinat a altres qüestions. Tot i així, Podem ha assegurat que faran "tot el possible" perquè l'aprovació de la llei pugui ser durant l'estiu.

stats