Balears 06/09/2017

Més barracons per començar l'escola que el curs passat

Tot i això, hi ha més pressupost per a inversions i aquest estiu s'han fet obres a 84 centres

Martí Gelabert
2 min
Els barracons que són davant l'escola des del setembre passat. ISAAC BUJ

PalmaQuan falta una setmana per començar el curs, la Conselleria d'Educació i Universitat ha volgut fer balanç de les obres i reformes que s'han realitzat als centres. Aquest 2017/2018 hi haurà 75 centres reformats, la gran part amb obres que hauran acabat en el termini previst. Ara bé, encara hi haurà més alumnes fent classe en aules modulars –els coneguts barracons.

En total, durant aquest estiu, s'han realitzat obres a 84 centres educatius de les Illes. El Govern ha fet valer que és la primera vegada que es realitza un treball d'aquesta "complexitat i alta inversió". Han costat 12 milions d'euros. El director general d'Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha destacat que s'han fet intervencions a 51 centres de Mallorca, 18 de Menorca, 10 d'Eivissa i 1 de Formentera.

Les millores efectuades han estat per millorar l'accessibilitat i suprimir les barreres arquitectòniques, rehabilitacions, reformes integrals o la retirada d'amiant. Tot i que el 90% de les obres s'han realitzat durant el termini previst, Educació ha afirmat que hi ha tres incidències destacables: les obres del CEIP Santa Isabel, la modificació del projecte del CEIP Jafudà Cresques i la del CEIP Inspector Doctor Comas Camps.

Més pressupost, però més barracons

El conseller Martí March ha volgut destacar que enguany el pressupost de l'IBISEC ha estat de 21 milions d'euros, mentre que el 2015 va ser de sis milions. "En xifres globals, hem multiplicat els doblers que hi estam dedicant", ha expressat March. També ha considerat que "si volem fer les obres que es necessiten, el pressupost de l'IBISEC s'ha de mantenir" en aquestes xifres.

Pel que fa a les aules modulars, Educació ha recordat que n'hi ha 122 a les Illes: 85 a Mallorca, 12 a Menorca, 17 a Eivissa i 8 a Formentera. De fet, n'hi haurà 16 més que el curs passat. Tot i això, el Govern ha recordat que la previsió és eliminar entre 60 i 80 d'aquests espais. Educació justifica l'increment assegurant que el nombre d'alumnat creix.

Una de les mesures que pretenen consolidar aquest objectiu és la construcció de nous centres. Per exemple, abans d'acabar l'any s'han d'iniciar les obres del nou IES a Santa Maria, a més de licitar les d'ampliació de l'IES Binissalem, el Conservatori de Palma, l'IES Joan Ramis i Ramis i l'IES Puig de sa Font.

stats