Balears 07/06/2017

El projecte Posidonia Oceanica rep reconeixement internacional

La iniciativa per a la recuperació de praderies de posidònia ha estat qualificada com a 'Good practice of the year' per Renewables Grid Initiative

Ara Balears
1 min
Emissaris, fondejos i desconeixença, un trio letal per al fons del mar

PalmaEl projecte Posidonia Oceanica ha estat guardonat amb el reconeixement Good practice of the year de l'organització Renewables Grid Initiative (RGI). Aquesta investigació té com a objectiu la recuperació i la millora de les praderies de posidònia que han estat afectades per la instal·lació de cables elèctrics submarins.

Aquesta recuperació es porta a terme a partir de llavors germinades en laboratori i feixos procedents de fragmentació natural. El projecte ha permès desenvolupar una tecnologia per criar la posidònia fora del seu ecosistema i reintroduir-la després a la mar.

El mes passat, l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançants (Imedea), juntament amb Red Eléctrica Española (REE), va presentar els resultats de la implantació del projecte, que demostraven que la restauració de la posidònia era viable tècnicament i econòmicament.

Les zones en què es va desenvolupar la investigació varen ser les badies de Santa Ponça, a Mallorca, i de Talamanca, a Eivissa, els punts d'arribada dels dos extrems de la interconnexió elèctrica submarina entre Eivissa i Mallorca.

stats