TRIBUNALS

El pres que denuncià tortures a la presó de Palma té un llarg historial d'incidents

El consolat britànic s'ha interessat pel cas del reclús i han demanat la seva extradició

El pres britànic James Langford, que denuncià aquest dimecres passat davant el Jutjat de Guàrdia haver estat torturat per funcionaris del centre penitenciari de Palma, té un ampli historial d'incidents, segons han informat fonts penitenciàries a l' ARA Balears

Al centre penitenciari el consideren un pres agressiu, que no s'adapta a la disciplina de la presó i fa poc temps que està privat de llibertat. Langford ha protagonitzat diferents aldarulls a la presó. 

De fet, tot d'una que va ser traslladat de la presó d'Eivissa ja va tenir problemes en un escorcoll amb un altre funcionari del centre penitenciari. El jove compleix una pena de 3 anys de presó per tràfic de drogues. 

El consolat britànic s'ha interessat pel pres anglès i ha demanat la seva extradició. El reclús denuncià que els funcionaris l'agrediren quan estava en el mòdul d'aïllament, després d'haver estat sancionat.

Des de la presó asseguren que Langford va rompre dues vidrieres al pati, estava descontrolat, atacà els funcionaris i van haver de reduir-lo. Els funcionaris neguen haver-lo torturat. El pres hagué de ser atès a l'hospital Son Llàtzer per ferides greus.

 

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF