Balears 19/10/2016

El PP acusa el govern municipal de posar "pals a les rodes" al creixement econòmic

Els populars diuen ara que no volen "castigar" les famílies més vulnerables i demanen una davallada d'impostos

Martí Gelabert
1 min
El PP demana abaixar imposts

PalmaUna rebaixa de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). Aquesta és la mesura que proposa el PP de Palma per millorar el creixement econòmic. Així ho ha assegurat aquest dimecres la portaveu de l'oposició, Marga Duran: "Per continuar avançant en la millora econòmica cal reduir la pressió fiscal".

Duran ha lamentat que Cort augmentàs l'any passat l'IBI a les llars amb un valor cadastral superior a poc més de 60.000 euros. "No hem de castigar amb impostos les famílies", ha continuat. Ara bé, l'equip de govern municipal va anunciar la setmana passada que es congelaria aquest impost i, en tot cas, l'augment repercutiria en les grans superfícies.

El regidor popular Pep Ignasi Aguiló ha assegurat que "la situació econòmica s'ha capgirat" i que les Balears "lideren" el creixement, tot i que ha acusat Cort de posar-hi "pals a les rodes". Per això mateix, creuen oportú que s'iniciï un camí de reducció d'impostos. En concret, reclamen bonificacions de l'IAE per a les empreses que generin ocupació indefinida, una de les mesures que es van prometre i que encara no s'ha realitzat.

El PP estudia demanar reduccions de l'IBI per a propietaris que cedeixen solars sense edificar per fer-hi aparcaments, i per a les PIME que generin ocupació estable. Pel que fa a l'ICIO, la reducció aniria lligada a les rehabilitacions. "La disminució d'impostos combina amb el creixement", ha explicat.

El PP també ha transmès critiques pel servei de copagament que s'ha instaurat per als usuaris que reclamen ajuda a domicili, i que titllen d'"inassumible".

stats