Balears 14/11/2016

El PP balear, en contra de les retallades als residents

La diputada popular Núria Riera es mostra a favor que s'investiguin possibles fraus

Martí Gelabert
2 min
Riera ha comparegut acompanyada de Sandra Fernández.

PalmaEl PP balear diu que mostra "respecte" cap a les decisions que prengui Mariano Rajoy, però no acaba de veure clar que Madrid s'oblidi dels interessos de Balears. Així ho ha donat a entendre aquest dilluns la diputada popular Núria Riera en roda de premsa.

Riera ha criticat la decisió de Foment i que denuncià l'Associació d'agències de viatges de Balears (Aviba) de retallar en el descompte per a residents, una mesura que afecta viatges en grup, generalment. En aquest sentit, ha expressat que el seu partit sí que mostra el "màxim suport a qualsevol iniciativa a favor de Balears. El que veu amb bons ulls, també, és investigar "possibles fraus" que, segons Foment, es podrien dur a terme amb relació al descompte de resident.

Per un altre costat, Riera s'ha mostrat favorable a l'aprovació d'un Règim Especial per a les Illes Balears (REB). L'actitud dels populars va en direcció a reclamar a Madrid que vetlli pels interessos dels ciutadans illencs, tot i que l'actitud que es desprèn del govern central hi és contrària.

De fet, Rajoy s'ha oblidat de nomenar cap secretari d'estat balear, una decisió que Riera ha dit que respecta, però també ha adverit que des del PP els hauria agradat una mica de representació balear a l'executiu. Aquesta setmana passada, a més, el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, denuncià que el govern central reclama ara a Balears els 50 milions per les dessaladores, una mesura que estava pactada i de la qual Madrid ha volgut oblidar-se.

Situació del pacte

Pel que fa a la polèmica entorn del soci del Pacte, el grup parlamentari Podem, Riera ha destacat que se senten "respectuosos amb la situació interna del partit", però que "des del punt de vista institucional s'haurien de donar explicacions" per la situació que s'ha generat entorn de la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, suspesa de militància.

Huertas, per cert, no ha volgut atendre els mitjans de comunicació, seguint una llei del silenci poc transparent. Riera, que demana a Armengol explicacions sobre l'estabilitat del Govern arran d'aquesta situació, ha assegurat que l'actitud que hi ha és de "vella política de la de veritat".

Riera també reclama explicacions per "pressions" a l'hora d'elaborar els pressupostos -segons denuncien els populars-.

stats