Balears 12/02/2015

El PP aprova que els polítics del Consell cobrin part de la paga extra del 2012

L'oposició rebutja la mesura i demana destinar els doblers a finalitats socials

Q. Torres
2 min
L'oposició insular ha demanat destinar els doblers a finalitats socials / ISAAC BUJ

PalmaEl Consell de Mallorca tornarà als polítics membres de la corporació i als alts càrrecs de la institució el 25% de la paga extra que els fou suprimida l'any 2012 per ordre del govern estatal. Això ha acordat el ple de la institució en la sessió d'aquest dijous amb els únics vots del PP. L'oposició ha rebutjat la mesura i ha defensat que els doblers es destinassin a polítiques socials. Un cop pres l'acord, MÉS ha anunciat que dedicarà l'aportació a la causa de Jaume Santandreu a Sa Casa Llarga. La petició de l'oposició ha provocat un tens debat amb el conseller de Presidència, Jaume Juan (PP), amb acusacions mútues de "demagògia".

El portaveu socialista Jaume Garau ha recordat que l'any 2012 es va acordar per unanimitat destinar els doblers de la paga extra suprimida a la renda mínima d'inserció, un subsidi per a persones i famílies en risc d'exclusió social, i ha exigit que, en lloc de pagar aquests doblers als càrrecs polítics, es complís aquest acord i es destinàs la partida a aquesta finalitat social, "com un gest polític" i "simbòlic" perquè "la recuperació econòmica no ha arribat a molta gent". El representant de MÉS, Miquel Ensenyat, també ha advertit que "la realitat social no reflecteix la recuperació econòmica" que anuncia el PP, ha anunciat que el seu grup destinaria els doblers a Sa Casa Llarga i ha recomanat als membres del PP que fessin el mateix.

"Fan demagògia perquè hi voten en contra i se'n beneficien", els ha acusat el conseller de Presidència insular, Jaume Juan, qui els ha retret que el personal polític dels grups de l'oposició ja ha recuperat aquesta paga extra i no es planteja tornar-la. També els ha tirat per la cara que la quantitat que suposa per a l'oposició aquesta partida són uns 1.200 euros per grup i l'ha contraposat als 2,7 milions d'euros que el Consell ha aprovat destinar aquest dijous a polítiques socials. Es tracta d'uns doblers que s'estalvia la institució en interessos i amortització del deute en acollir-se a un pla estatal i que ara destinarà a crear 120 places residencials més. "Fan de l'anècdota categoria, i em sembla lamentable", ha sentenciat.

stats