Balears 28/09/2017

Ports de Balears demana al TSJIB que aclareixi dubtes sobre la sentència del port d'Andratx

Presentaran un incident d'execució per saber si els canvis que hi volen dur a terme suposarien "una execució incorrecta de la sentència"

Ara Balears
2 min
La sentència del Suprem comportarà conseqüències significatives en la gestió del Club de Vela Port d'Andratx.

PalmaPorts de les Illes Balears (Ports IB) demanarà al TSJIB que aclareixi algunes parts de la sentència per evitar dur a terme "una execució incorrecta" de la del port d'Andratx, segons ha informat el Govern en un comunicat. Així, des del consell d'administració de Ports IB han acordat aquest dijous demanar a l'Advocacia de la Comunitat Autònoma que plantegi aquests dubtes a través d'un incident d'execució al Tribunal.

"L'acord que avui ha pres el consell d’administració de Ports de les Illes Balears s’empara en informes de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma i en els informes tècnics, econòmics i jurídics dels departaments propis", han explicat en el comunicat. L'objectiu de l'incident d'execució és "donar les màximes garanties de seguretat jurídica a la decisió que finalment s'adopti en l'aplicació de la sentència sobre la concessió del port d'Andratx".

En aquests informes es presenten les modificacions que es "consideren necessàries" per tal de poder donar compliment a la sentència, ja que, segons apunten des de la institució, la situació de la infraestructura és "molt diferent" de la que hi havia quan es va fer el concurs i la concessió. Així, s'haurien de modificar de manera "imprescindible" el plec de la licitació de 2002, del projecte i de l'oferta presentada per l'empresa.

"El dubte principal que es plantejarà al TSJIB és saber si les modulacions que s’haurien d’introduir tant en l’adjudicació com en el títol de concessió poden ser decidides unilateralment per Ports", han explicat. Des de Ports IB també volen aclarir si, en cas que no es pogués adaptar la decisió de l'administració a la sentència, "seria procedent la inexecutabilitat parcial i l'establiment d'una indemnització a l'empresa que hauria d'haver resultat adjudicatària inicialment".

Ara per ara, Ports IB ja ha complit amb la primera part de la sentència, ja que el passat 8 de juny "declarà l'extinció de la concessió administrativa atorgada al Club de Vela del port d'Andratx i actualment s'ha acordat que, transitòriament, fins a la resolució definitiva de la situació actual, el Club té la concessió en precari".

Des de Ports IB també asseguren que tenen preparat "un full de ruta tant per a una alternativa com per a l'altra" i que seguirà "escrupolosament" el que digui el TSJIB. A més, han recordat que totes les parts afectades "podran personar-se en aquest incident que plantejarà l'Administració i defensar els seus posicionaments".

stats