TRIBUNALS
Balears 30/11/2016

Policies locals investigats neguen corrupció a la Platja de Palma

El jutge Manuel Penalva pren declaració a sis agents més, suposadament implicats en la trama de protecció a locals nocturns i robatori a trilers

X.a.
1 min
Un dels policies locals investigats a la sortida dels jutjats de l'Avinguda d'Alemanya/IB3

PalmaEl titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, ha pres declaració aquest dimecres a sis policies locals de Palma investigats per la presumpta trama de corrupció de la Platja de Palma. Els agents estan acusats de robar els doblers requisats als trilers que actuen en aquesta zona turística, d'avisar d'inspeccions de la Patrulla Verda a locals d'oci nocturn a canvi de consumicions i sexe gratis, i d'arxivar actes d'infraccions.

Tots aquests agents, igual que els set que Penalva i el fiscal Anticorrupció, Miguel Ángel Subirán, varen interrogar aquest dimarts han negat qualsevol tipus de pràctica corrupta. De fet, alguns d'ells han qualificat els interrogatoris de "kafkians". De fet, un membre del GAP (Grup d'Actuació Preventiva) fins i tot ha explicat que ells no practiquen actuacions amb els trilers, ja que d'aquesta tasca "se n'ocupen els policies turístics".

En les declaracions de dimarts, el jutge i el fiscal varen interessar-se per saber perquè policies locals de Manacor amb un contracte indefinit havien sol·licitat l'ingrés a la Policia Local de Palma i, més concretament, al GAP, una unitat creada el 2007 quan el conservador Álvaro Gijón era el regidor de Seguretat Ciutadana. Els investigadors sospiten que Gijón volia crear una unitat pròxima al Partit Popular. Els agents varen explicar al jutge que varen demanar el canvi per una major proximitat al seu domicili.

En aquesta causa s'investiguen presumptes delictes de tràfic i tinença il·lícita d'armes, obstrucció a la justícia, tràfic d'influències, prevaricació, negociacions prohibides, coaccions, suborn, amenaces, extorsió, falsedat, ús d'informació privilegiada, delictes contra la salut pública, fiscals i contra el medi ambient.

stats