Publicitat
Publicitat

3 D’ABRIL - MOBILITZACIONS CONTRA LES RETALLADES

La pobresa també visita els ocupats

Els sindicats alerten que les retallades creen “pobres amb feina” i convoquen a la manifestació de demà

“Costa més el llum, la compra, les comunicacions i l’habitatge, i baixen els salaris gràcies a la desregulació del mercat laboral. Els pobres no són només els que no tenen feina, sinó una part important del mercat laboral”. Aquest és el diagnòstic del secretari d’Organització de Comissions Obreres, José Luis García, de la situació que pateix la classe treballadora i que reclama, en opinió seva, “un canvi radical en les polítiques dels governs, a tots els nivells, que ataquen els més dèbils”.

Per tots aquests motius, els sindicats CCOO, UGT i USO i la Cimera Social de Mallorca convoquen els ciutadans a la manifestació que sortirà demà dijous a les 19 hores de la plaça d’Espanya de Palma i que pretén unir-se a la crida que fan les organitzacions socials a tot Europa “contra l’austericidi i a favor d’actuacions concretes per a la creació de llocs de treball”, digueren ahir representants d’aquestes organitzacions.

El secretari general d’UGT per les Balears, Manuel Pelarda, va afirmar que l’Estat es troba en “situació d’emergència social, ja que és on més creix la desigualtat ”, perquè a parer seu “s’estan oblidant de les persones, però no s’obliden de rescatar la banca”, va apuntar.

Segons el secretari general de la UGT balear, “el deute a Espanya està augmentant de manera alarmant”, per molt que s’apliquin retallades i mesures d’estalvi, precisament sobre la classe treballadora. “El govern central ens diu que sortim de la recessió, i el que està passant és que el consum cau en picat, baixen els salaris, els fixos passen a fórmules més precàries, i els governants diuen que anam bé. Segons Bauzá, avançam”, va criticar.

També el portaveu d’USO, Miquel Monroig, va insistir en la complicada situació per als treballadors i va cridar l’atenció sobre “l’oportunitat més propera i concreta que tenim els ciutadans d’influir en les polítiques que ens afecten, que és anar a votar a les eleccions europees”.

Manuel Pelarda va dir que mentre es continuïn aplicant mesures d’austeritat sobre la classe mitjana, “retallant sanitat, educació i la dependència o els serveis públics, no sortirem de la recessió. Només ho farem quan els que pateixen totes aquestes rebaixes recuperin els seus drets”, va lamentar.

José Luis García va recordar la responsabilitat que tenen els governs, i en concret l’autonòmic, per impulsar estratègies que ajudin a crear un model econòmic divers i amb bon estat de salut, “fent un pla d’inversió en sectors clau, com l’energètic, el transport i les telecomunicacions, l’educació i la investigació”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF