La plaça de Cort s'omple al crit de "Valtonyc, absolució!"

Unes 200 persones es concentren en solidaritat amb el raper, condemnat per l'Audiència Nacional per les lletres de les seves cançons

"Tothom em demana què es pot fer per mi, com em pot ajudar. Jo només us deman que us formeu, us organitzeu i continueu lluitant contra el capital". Amb aquestes breus però contundents paraules, el raper Valtonyc ha agraït el suport mostrat, aquest dimecres, per les 200 persones que s'han concentrat davant la plaça de Cort en defensa de la llibertat d'expressió i en contra de la condemna, a tres anys i mig de presó, que l'Audiència Nacional li va imposar la setmana passada pel contingut de les lletres de les seves cançons.

El músic ha estat acomiadat amb aplaudiments i crits de "llibertat d'expressió, Valtonyc absolució!".

La seva intervenció ha estat precedida de la lectura d'un manifest en què s'ha carregat contra l'anomenada ' llei mordassa', a través de la qual els magistrats han justificat la condemna de l'artista, de només 23 anys. El  moviment de suport a Valtonyc no pensa aturar-se i ja ha convocat dues activitats més. D'una banda, un concert de solidaritat aquest dissabte que començarà a les 18.30 h a l'antiga escola de Sa Quintana, a Sineu. D'altra banda, el pròxim 11 de març se celebrarà una jornada solidària a sa Pobla amb diverses activitats.

Els organitzadors han comentat, no obstant això, que preveuen anunciar noves mobilitzacions ben aviat. També s'està dissenyant una camiseta de suport que servirà per recaptar doblers per poder sufragar la multa de 3.000 euros que ha rebut el raper i les despeses de la seva defensa. L'acte s'ha duit a terme sense cap tipus d'incidents.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF