Balears 30/05/2016

PIMEM denuncia que la crisi ha obligat moltes empreses a sortir de la legalitat fiscal

El president de la patronal ha culpat les polítiques d'austeritat del “fracàs econòmic” dels darrers anys

J. Vinyas
1 min
El president de Pimem, Antoni Mas

PalmaReivindicació i orgull en la XXXVIII Assamblea General de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM). En un acte celebrat aquesta nit a Algaida el president de PIMEM, Antoni Mas, ha lamentat que la crisi ha fet perdre facturació, ingressos i treballadors. Amb tot, ha afirmat que el petit i mitjà empresari no és el responsable del “fracàs econòmic” que vivim. És més, ha assenyalat les polítiques d'austeritat com el factor que “ens està matant” i que ha alterat “les circumstàncies substancials del mercat que han donat lloc a l'empobriment generalitzat i brutal” de les pime i els seus empleats.

No tot ha estat ràbia i indignació al discurs de Mas. El president de PIMEM ha afirmat que noten una reactivació econòmica, però ha alertat contra l'imminent tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units (TTIP), el qual ha qualficat d'”amenaça” per a la petita i mitjana empresa. Davant un públic amb nombrosa presència de polítics, Mas ha denunciat que moltes empreses s'han vist obligades a “submergir-se”, és a dir a sortir de la llei fiscalment parlant. En aquest sentit, ha assegurat que aquesta situació ha suposat “una brutal competència deslleial” que ha obligat a tancar comerços que compleixen raonbablement amb la legalitat.

Finalment, ha demanat tres coses al Govern i l'Administració pública: que els escoltin, que inverteixin a les pime i que evitin la competència deslleial en un moment de transformació a un model econòmic basat en la societat del coneixement. Finalment, ha demanat flexibilitat per poder renegociar els deutes del petit comerç tot i que ha reconegut la necessitat de contenir el dèficit.

stats