Publicitat
Publicitat

SANITAT

Els pensionistes deixaran de pagar de més pels seus medicaments aquest dijous

El Govern ha modificat el sistema d'aportació farmacèutica, que beneficiarà 203.772 persones

Els 203.772 pensionistes de les Illes Balears deixaran de pagar per damunt dels límits d'aportació farmacèutica a partir d'aquest dijous, 1 de desembre. Així ho ha confirmat la presidenta del Govern, Francina Armengol, que s'ha reunit amb representants de les farmacèutiques, de col·legis professionals implicats i jubilats.

Armengol ha explicat que el Servei de Salut ha modificat el sistema d'aportació farmacèutica "per evitar que els pensionistes de les Illes Balears hagin de continuar abonant, pels medicaments, més de la quantitat màxima exigida" pel govern central.

L'Executiu ha recordat que, des que entrà en vigor el Reial decret 16/2012, les persones pensionistes varen perdre la gratuïtat dels medicaments, perquè havien  d'abonar un percentatge del preu de venda al públic de les medicines, amb un límit mensual establert en funció de la seva renda.

Aquesta exigència, suposa entre 8,23 euros i 61,75 euros mensuals, segons el seu nivell de renda. Així, els pensionistes que cobren una renda inferior als 18.000 euros anuals tenen un límit màxim d'aportació de 8,23 euros al mes; els que cobren entre 18.000 i 100.000 euros, de 18,52 euros al mes; i finalment, els que tenen una renda superior als 100.000 euros per any, de 61,75 euros al mes.

"Un fet que afecta molta gent i, especialment, les persones més vulnerables, que han fet de banc per a l'Administració pública i han avançat unes quantitats que, per a molts d'ells, han suposat fins i tot haver de renunciar a continuar alguns tractaments per manca de recursos", ha manifestat Armengol sobre aquest copagament.

Eliminar el copagament

En aquest sentit, la presidenta ha insistit en el fet que l'Executiu continuarà treballant per "exigir a l'Estat l'eliminació d'aquest copagament, que és injust i recau sobre els més febles".

La modificació del sistema de recepta electrònica, que entra en vigor aquest dijous, beneficiarà 203.772 persones i ha estat possible gràcies a la col·laboració del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears, que ha impulsat la integració del nou sistema en els programes de gestió de les més de 400 oficines de farmàcia que hi ha a la nostra comunitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF