Balears 29/08/2017

Pengen sis pancartes a sis platges mallorquines contra la massificació turística

El lema és '435.707 places a Mallorca és turisme sostenible? Decreixem per una vida digna!' i es pot veure a Magaluf, Palmanova, Can Pastilla, Cala Major, Portals i sa Ràpita

Ara Balears
1 min
La pancarta penjada a Can Pastilla.

PalmaLes organitzacions Endavant-OSAN, Arran i Joves del GOB han fet pública aquest dimarts la col·locació de sis pancartes a sis platges de Mallorca per denunciar l'elevat nombre de places turístiques a l'illa, en el marc de la campanya Sobirania, Drets, Autodeterminació.

Amb el lema '435.707 places a Mallorca és turisme sostenible? Decreixem per una vida digna!', l'acció cerca denunciar "l'insostenible nombre de places turístiques a Mallorca, així com la necessitat de decréixer, reduint aquest nombre com a única manera de posar fre a la massificació". Les pancartes estan penjades a Magaluf, Palmanova, Can Pastilla, Cala Major, Portals i sa Ràpita.

Segons detallen, dades recents indiquen que el nombre de places actuals a l'illa és de 333.165, encara que 50.557 estan en tràmit a causa de la inexistència d'una moratòria.

"Entenem que aquestes xifres són incompatibles amb un ús racional i sostenible dels recursos i les infraestructures de Mallorca", recalquen.

Insisteixen que Mallorca és "un els llocs del món amb una proporció de turistes per habitants més elevada", la qual cosa implica una major saturació de carreteres, carrers i platges i un augment dels nivells de contaminació.

Mentrestant, les condicions laborals en el sector turístic continuen sense millorar, amb casos "especialment sagnants" com el de les cambreres de pisos.

"Només amb mesures com aquesta es pot caminar cap a un model que asseguri una vida digna per a la gent de Mallorca. És hora de posar fi a aquesta dependència exclusiva del turisme i fer passes en la direcció d'un sistema productiu propi, on la prioritat siguin les persones i no el creixement a qualsevol preu", conclouen.

stats