Balears 24/11/2015

El Parlament aprova la reforma de la Llei d’IB3 sense un compromís per internalitzar el personal d’informatius

El nou marc facilita l’elecció d’Andreu Manresa com a nou director general de l’ens públic de la ràdio i televisió autonòmiques

Quim Torres
2 min
El ple ha aprovat la modificació del marc d'IB3. / ISAAC BUJ

PalmaEl Parlament balear ha aprovat la reforma de la Llei d’IB3, que facilita el relleu de la direcció actual perquè redueix la majoria necessària per elegir el director general i els membres del consell de direcció. Si fins ara es necessitaven dos terços dels diputats i, per tant, calia el suport del PP, ara bastarà amb tres cinquenes parts i n'hi haurà prou amb el vot a favor de les forces del Pacte i d’El Pi per elegir el nou director general, que serà el periodista Andreu Manresa. A més, si no hi ha prou majoria en la primera votació, ja no caldrà esperar sis mesos per fer-ne una de segona en la qual bastaria majoria absoluta sinó que, amb la reforma aprovada, es podrà tornar a votar al cap d’un mes. La modificació de la Llei finalment no inclou un compromís ferm per internalitzar el personal dels informatius d’IB3.

El Pacte ha retirat l’article amb el qual es comprometia a internalitzar el personal dels serveis informatius i que havia provocat l’oposició del PP i d’El Pi. En lloc d’això, ha optat per un redactat que supedita aquesta internalització al debat sobre el model que ha de regir la ràdio i televisió públiques. En funció de si el model acordat advoca per la internalització del personal d’informatius, aquesta es farà efectiva.

La reforma de la Llei d’IB3 s’ha aprovat amb els vots a favor del PSIB, Podem i MÉS, i el suport a bona part del redactat d’El Pi. El PP i Ciutadans han rebutjat la major part de la modificació i han acusat l’esquerra de fer efectiva aquesta reforma per poder controlar IB3. L’aprovació del nou marc s’ha produït quan ja s’havia fet públic que el periodista Andreu Manresa, ara corresponsal del diari 'El País', serà el nou director general d’IB3.

stats