EDUCACIÓ
Balears 27/06/2016

El pacte per l'educació a les Illes, molt més a prop

S'ha constituït el Consell Escolar de les Illes Balears, encarregat de la seva aprovació. Es recuperen els 50 membres que tenia el 2012 i augmenta els representants sindicals i socials

Martí Gelabert
2 min
Constitució del Consell escolar de les Illes Balears

PalmaEl pacte per l'educació a Balears és més a prop. Aquest dilluns horabaixa s'ha constituït el nou Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB), que té en l'aprovació del document presentat per la comunitat educativa el principal repte per abordar. Així ho ha assegurat el seu president, Pere Carrió, tot i que ha advertit que el gran pacte educatiu necessita traspassar la mar de Balears. "Aquest pacte s'ha de fer en l'àmbit estatal. Una de les principals mancances del sistema educatiu és que en poc temps hi ha moltes lleis", ha entonat.

En la mateixa línia s'ha dirigit el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, qui ha assegurat que "és necessària una llei educativa que ens dugui a un pacte social i polític per l'educació i que tingui una durada de 15 o 20 anys".

Un pacte històric de consens per una nova educació a les IllesAmb la nova composició del CEIB, es recupera amb força la veu social. De fet, torna als 50 membres que el componen. El 2012, les retallades van rebaixar a 36 la xifra de representants. Ara, s'hi inclouen els sindicats Alternativa i UOB (les majors forces de l'Assemblea de Docents) i altres actors, com l'Ajuntament de Palma, o els mateixos estudiants. A més a més, es reforcen els sectors involucrats perquè la societat hi tingui més veu. March ha assegurat que la pretensió és fer que el CEIB sigui un veritable parlament educatiu.

Carrió sap que "l'educació és una institució lenta que no es pot canviar en dos dies". En aquesta direcció, el president del CEIB apunta que les coses s'han d'anar modificant a poc a poc: "Tot el que es canvia ràpid, es torna a canviar ràpid una altra vegada".

Membres del Consell Escolar de les Illes Balears

Amb relació al proper canvi de govern estatal després del 26-J, March ha assegurat que "és molt difícil fer-ne previsions. No sé qui governarà, però ho puc imaginar". Ara bé, ha advertit que "la situació no serà mai la mateixa", ja que no s'ha obtingut cap majoria absoluta. D'aquesta manera, el conseller d'Educació apunta que "s'hauran d'obrir reformes" en matèria educativa "governi qui governi".

La presidenta del Parlament balear, Xelo Huertas, ha presidit la constitució del CEIB. Huertas, encarregada de fer-ne la presentació, ha recordat que Balears és de les comunitats amb menys inversió destinada a educació. "Estam hipotecant el futur dels nostres joves", ha lamentat, alhora que ha volgut apuntar que les dades negatives no són un símptoma que Balears "ens en despreocupem".

stats