Balears 09/10/2016

El Pacte presentarà una moció al Consell contra la reforma del port del Molinar

La institució insular recorda que el Ministeri de Foment encara no s'ha pronunciat sobre el futur de la polèmica ampliació

Ara Balears
2 min
Vista aèria del barrl del Molinar, amb el port del Club Nàutic, en primer pla.

PalmaEl Consell de Mallorca aprovarà, amb tota seguretat, una moció per demanar que es conservi la identitat i la tipologia tradicional del port del Club Nàutic del Molinar. El PSIB, MÉS i Podem defensaran conjuntament el rebuig de la corporació a qualsevol projecte d'ampliació del port del Molinar. Així ho ha avançat el portaveu socialista Miquel Àngel Coll, reafirmant que "la proposta d'una gran ampliació del port suposaria un impacte molt negatiu sobre el medi marí, tant en la fase d'obres com en la de funcionament".

Tot i que l'Autoritat Portuària de les Illes Balears ja va anunciar el posicionament contrari a un projecte que passava de 9.991m2 de territori ocupat a 73.343m2, i dels 120 amarraments als 315, el Grup Socialista vol insistir en la necessitat que el Consell expressi el rebuig "a qualsevol projecte que inclogui actuacions amb impactes negatius que afectin greument el paisatge, el territori i el medi marí". De fet, recorden que és el Ministeri de Foment el que ha de donar definitivament per tancat aquest projecte, i que encara no s'hi ha pronunciat.

En aquest sentit, Coll ha recordat que el projecte d'ampliació que es proposava per a aquest barri emblemàtic de la ciutat de Palma també "hauria afectat l'entorn socioeconòmic de la zona i la seva estructura i mobilitat, a més d'alterar notablement la façana marítima de Palma tal com la coneixem actualment".

Per aquest motiu, la proposta inclou el suport explícit al manteniment de la façana marítima i a la conservació del port del Club Nàutic del Molinar, respectant-ne la identitat i la tipologia tradicional, de manera que es contribueixi al manteniment del model urbanístic i territorial actual. El Consell s'afegirà, d'aquesta manera, a una petició recent, en la mateixa línia de l'Ajuntament de Palma.

stats