Balears 11/01/2017

11 dels 81 refugiats eritreus que han arribat aquest dimecres a Espanya vindran a les Balears

En total, l'Estat espanyol acull 979 refugiats. El govern espanyol ha assumit el compromís d'acollir-ne 17.337 abans del setembre

Efe
1 min
Tot i que ja no obren els informatius, els refugiats encara arriben a centenars a les costes gregues.

MadridEspanya acull ja a 979 refugiats, després de l'arribada aquest dimecres dels primers de l'any. Són 81 sol·licitants d'asil eritreus procedents d'Itàlia, 11 dels quals s'instal·laran a les Balears.

El grup és integrat per 67 homes, 12 dones i 2 menors d'edat, que seran acollits, a més de l'Arxipèlag, a Còrdova (13), Astúries (9), Navarra (9), el País Valencià (2), la Rioja (4), Àlaba (3), Guipúscoa (3), Múrcia (5) i Madrid (20), segons una nota del Ministeri de l'Interior.

Els refugiats han arribat a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas en dos grups, un integrat per 20 persones que ha arribat devers les 10.30 hores i un altre compost per 61 sol·licitants d'asil que ho ha fet aproximadament a les 17.00 hores.

Fins ara, Espanya ha acollit un total de 979 sol·licitants de protecció internacional, 690 en el marc del programa de reubicació, procedents de Grècia i Itàlia, i 289 pel programa de reassentament, provinents de Turquia i el Líban.

L'Estat espanyol ha assumit el compromís d'acollir abans del proper mes de setembre 17.337 sol·licitants d'asil, 15.888 via reubicació i 1.449 via reassentament. El sistema espanyol d'acolliment i integració de sol·licitants de protecció internacional ofereix als seus beneficiaris la permanència en un centre d'acollida del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social o d'ONG subvencionades pel govern espanyol. Garanteix allotjament; manutenció; assistència jurídica, psicològica i social; acompanyament a centres escolars, sanitaris i socials públics; aprenentatge de l'idioma i habilitats socials bàsiques; orientació per a la formació professional i la reinserció laboral; activitats culturals i ajudes econòmiques.

stats