Publicitat
Publicitat

Els missatges en què Montse Seijas s'enfrontava a Alberto Jarabo

La diputada va arribar a demanar una moció de confiança i que es nomenàs una gestora perquè "això no hi ha qui ho arregli"

L'enfrontament entre els diputats  Montse Seijas i Alberto Jarabo, secretari general de Podem, venen d'enfora. Al document d'al·legacions que la diputada suspesa cautelarment de militància ha fet arribar aquest dimecres a la comissió de garanties i al qual ha tingut accés l'ARA Balears, Seijas inclou tota una sèrie de missatges privats en què les desavinences amb la direcció queden clares, a més dels atacs personals cap al secretari general.

De fet, Seijas va demanar a través del xat de Telegram del Consell Ciutadà Autonòmic que es fes una moció de confiança a Jarabo i que es nomenàs una gestora perquè "això no hi ha qui ho arregli". La diputada sancionada denuncia que a la direcció de la formació dels cercles "regna el caos i els regnes de taifes" i que, a més, amb la direcció té la sensació "de quan hi ha un segrest, en què dos individus amb pistola en tenen acoquinats 200 i busques. Companys. Companys amb qui aniria fins a la fi del món".

Les crítiques de Seijas van més enllà i acusa Jarabo de dir que a ell "no se'l podia vetar" o de "cridar com un infant de cinc anys 'Jo sóc el secretari general'" durant les discussions: "jo per càrrec no respect ningú si no es fa respectar per la seva feina", afirmava la diputada en un moment de les converses que ha seleccionat per construir la seva defensa davant la comissió de garanties.

Davant les acusacions de la diputada i la petició de noves eleccions, Jarabo enviava el missatge següent: "(...) Montse, si consideres que la teva manera d'actuar, atacar, difamar, ajuda a construir alguna cosa positiva, he de dir-te que no compartesc el mètode ni la manera. Per això xocam". Aquest era el moment en què Seijas el qualificava de "rei de les difamacions i les calúmnies velades" i li feia una amenaça: "gaudeix, que la impunitat no durarà gaire més. Trobaràs aviat el teu lloc, tot i que l'espera a moltes se'ns fa eterna".

Seijas, qui assegura que amb la incoació de l'expedient disciplinari es vol "depurar una militant", recorda en les al·legacions que les seves crítiques són des de la "lleialtat i la defensa" i reinvindica la seva llibertat d'expressió i d'opinió política per participar en els debats interns. Durant els fragments seleccionats per la diputada s'esmenten altres membres del Consell Ciutadà, com Brigida Mora o Joaquín Luzón, que també participen en les converses però que en molts dels casos no s'han inclòs en el document.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF