Balears 14/03/2017

Miquel Vidal declina explicar els comptes del PP al Parlament

La Comissió d'Hisenda ha aprovat la compareixença, però el president del PP no hi està obligat

Jaume Vinyas
1 min
El president del PP, Miquel Vidal, en imatge d'arxiu.

PalmaEl president del PP, Miquel Vidal, no compareixerà davant la Comissió d'Hisenda del Parlament per retre comptes de l'informe de la Sindicatura de Comptes que assenyala que, l'any 2007, la formació va rebre 153.000 euros públics de més en concepte de subvencions per finançar la campanya electoral. La comissió ha debatut, i aprovat, la sol·licitud presentada pel PSIB, però Vidal ha estat citat com a president del PP i no com a diputat; per tant, no està obligat a comparèixer. Fonts del PP han confirmat a l'ARA Balears que Vidal no té intenció de complir la resolució.

L'informe fou elaborat per la Sindicatura de Comptes a petició del Parlament. Per a la seva elaboració, es va fixar en els fets provats en dues de les causes de corrupció en què el PP està involucrat: el cas Scala i el Palma Arena. L'organisme, però, ja va advertir, en les conclusions, que no era la institució competent per revisar les subvencions del 2007 perquè està fora de termini per fer-ho, tal com estableix la Llei Electoral de les Illes Balears (LEIB) i la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG).

El PP ja va dir, en el moment de la petició, que "no és feina d'un parlament interrogar un diputat per la gestió privada d'un partit".

stats