Prohens alerta el Pacte que si fan comparèixer Vidal encalçaran Jarabo

La portaveu parlamentària del PP adverteix que la petició del PSIB “obre un meló”

La  sol·licitud de compareixença del president del PP, Miquel Vidal –tramitada per la via d'urgència pel PSIB–, no ha caigut gens bé entre les files conservadores. La portaveu parlamentària, Marga Prohens, ha admès que estan "sorpresos" per la petició i s'ha lamentat que "el Parlament s'està convertint en un circ permanent".

La portaveu parlamentària adjunta del PSIB, Bel Oliver, ha confirmat aquest dilluns la tramitació parlamentària de la petició de compareixença de Vidal davant la Comissió d'Assumptes Generals i Institucionals. Els socialistes volen que Vidal "digui de manera clara" que retornaran els doblers que el partit va percebre de més en la campanya de 2007. "Són de tots els ciutadans", ha recalcat.

La Sindicatura de Comptes de les Illes Balears  va concloure la setmana passada que el PP hauria d'haver patit una reducció de 153.000 euros en la subvenció electoral de la campanya de 2007 per diferents irregularitats i incompliments de la Llei electoral. Ara, els socialistes reclamen formalment la compareixença de Vidal perquè en doni explicacions. "Com a president del PP, té el deure d'acudir-hi. No es pot rebutjar", diuen.

Els populars, en canvi, consideren que no "és feina d'un Parlament interrogar un diputat per la gestió privada d'un partit". "Si ho accepten, obrim un meló", ha afegit. En aquest sentit, no ha descartat que el PP demani la compareixença del secretari general de Podem, Alberto Jarabo, perquè expliqui  les polèmiques al voltant del ja extingit Comitè de Garanties Democràtiques de Podem o les sospites sobre els seus vincles amb una productora que ha rebut contractes amb IB3. "Entrarem en això", ha advertit.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF