Balears 07/06/2016

MÉS denuncia que Company va adjudicar a dit el doble de contractes que Vidal

El Govern tanca files amb el conseller de Medi Ambient, discutit pel PP

Jaume Vinyas
2 min
El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, durant la sessió de control del Govern

PalmaEl coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha assegurat que l'exconseller de Medi Ambient i Agricultura, Biel Company, va adjudicar contractes menors per valor d'un milió d'euros en el darrer any al Consolat de Mar. D'aquesta manera, Abril ha volgut "desmentir les acusacions" del PP contra l'actual conseller, Vicenç Vidal, a qui els populars estan atacant els darrers dies per l'adjudicació de dos contractes menors a una empresa on havia fet feina l'any 2007.

La portaveu parlamentària popular, Marga Prohens, havia denunciat prèviament que Vidal ha assignat, enguany, contractes menors (sense necessitat de convocar concurs públic) per valor de 576.114 euros. D'aquesta manera, el PP acusa el conseller de "manca de transparència", arguments que han estat rebutjats per la presidenta, Francina Armengol, en la sessió de control.

"Entenc que vostè no ha gestionat mai i, per tant, no sap que els contractes menors són absolutament legals i necessaris", ha assegurat. L'intercanvi de posicions ha desfermat la tensió. "Escolti i aprendrà alguna cosa. Si té algun indici d'il·legalitat, no vingui aquí a somriure, vagi on ha d'anar, allà on hem anat nosaltres quan hem trobat els seus escàndols", ha conclòs la presidenta, visiblement molesta. Prohens ha lamentat posteriorment que Armengol "s'hagi rigut dels ciutadans i ens prengui per beneits".

La polèmica va començar la setmana passada quan es va publicar que havien desaparegut fragments del currículum oficial de Vidal a la web de la Conselleria. Un d'aquests punts és que havia fet feina per a una consultora, el 2007 i 2008, adjudicatària, aquesta legislatura, de dos contractes menors. El Gabinet de Premsa de la Conselleria va assumir que havia comès un error a causa d'un problema "informàtic", explicació que el PP no accepta. Abril ha insistit que l'empresa adjudicatària d'aquests dos contractes menors és una de les poques que dóna el tipus de servei requerit a Balears i ha recalcat que també fou contractada per Company la passada legislatura. Abril ha titllat de "lamentable" el posicionament del PP en aquesta polèmica.

stats