Balears 08/06/2017

Un 40% més de places per a residències i un 15% més per a centres de dia

El Govern presenta el Pla d'actuació per a l'ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-21

Jaume Vinyas
2 min
El nou Pla d'infraestructures augmentara, en un 40%, el nombre actual de places residencials a Balears.

PalmaUna inversió de 35,8 milions d'euros; actuacions en 32 instal·lacions, 10 de les quals seran de nova construcció; 768 places noves i 556 nous llocs de feina “directes i qualificats”. Són algunes de les grans xifres del Pla d'actuació per a l'ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021, un compendi d'actuacions, algunes ja anunciades, que propiciaran un creixement del 40% en el nombre de places de residències i un 15% en els centres de dia.

Presentat l'avantprojecte de la nova residència de Formentera

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha assenyalat que, una vegada que s'hagi implementat el pla, “pràcticament el 80%” de les necessitats en nombre de places a centres de dia a Mallorca estaran cobertes. La consellera hi ha afegit, en aquest sentit, que l'escenari ideal seria que cada municipi tingués una instal·lació d'aquestes característiques, tot i que a Mallorca no caldria perquè municipis petits podrien compartir-ne. Menorca sí que disposarà d'un centre a cada municipi. Formentera, amb tres centres, quedarà com la millor equipada i Eivissa, amb només tres centres a tota l'illa, quedarà com la menys abastida. En aquest sentit, ha recordat que són els municipis els que s'han de dirigir a la Conselleria i cedir uns terrenys perquè el Govern liciti i executi les obres.

Pla d'actuació en infraestructures socials

Del total de 566 noves places residencials, 120 s'ubicaran al nou Son Dureta; 120 més a la Residència Son Martorell, a Ciutat Jardí (Palma); entre 90 i 120 a Maó i 18 a Formentera.

Santiago ha destacat la construcció d'un centre terapèutic de menors a Palma que posarà fi a un dèficit estructural. En aquest sentit, ha assenyalat que una mitjana de vuit menors cada any es veuen obligats a rebre tractament a la Península, cosa que agreuja la situació familiar “pel que fa a la separació”, segons ha dit.

Santiago ha presentat el pla conjuntament amb la presidenta, Francina Armengol, qui ha destacat que aquesta serà la legislatura en la qual s'ha invertit més en infraestructures socials.

stats