Balears 13/02/2017

Més de 3.600 expulsats dels centres de les Illes el curs passat

Representa el 10% dels estudiants. CCOO considera que s'hauria de treballar per corregir la xifra "urgentment"

Ara Balears
1 min
Els alumnes de l’Institut Montserrat Roig exposant els arguments com a portaveus.

Palma3.619 alumnes expulsats. Aquesta és la xifra que recull la memòria de l'Institut per a la convivència i l'èxit escolar i que recull la federació d'educació de CCOO. De fet, el sindicat critica l'alt nombre d'alumnes ja que, segons expliquen, la meitat d'ells varen ser expulsats sense la conformitat de les famílies.

La gran majoria varen ser expulsats a Secundària. En total, representen un 10% dels alumnes de les Balears. CCOO considera "que s'hauria de treballar per corregir la xifra urgentment". Pel sindicat, la primera mesura hauria de ser la retirada del punt s) de l'article 53 del Decret 121/2010, pel qual s'estableixen els drets i els deures dels alumnes i les normes de convivència als centres docents. En aquest punt, es detalla que es pot "suspendre el dret de l'alumne d'assistir al centre per un període màxim de tres dies lectius" i que, "durant el temps que duri la suspensió, l'alumne ha de fer els treballs acadèmics que hagin determinat els professors que li imparteixen docència a fi d'evitar interrompre'n el procés formatiu".

Fomentar la convivència per dir adéu al càstigCCOO s'ha dirigit en un comunicat al Govern perquè "continuïn augmentant les polítiques" que es fan des de la Conselleria de Serveis Socials en els centres. Per exemple, el fet d'incrementar la presència d'educadors socials als instituts.

stats