Balears 28/09/2016

Margalida Sotomayor: "Fa molt de mal veure que peticions de 10 anys de presó acaben en multes"

La que fou directora de Comunicació del Consell de Mallorca, condemnada a cinc anys de presó pel cas Maquillatge, se sincera en una entrevista al programa 'Dues voltes', d'IB3

M.r.
2 min
Actualment Sotomayor té el tercer grau penitenciari.

PalmaAmb amargura, patiment i duresa. Així descriu Margalida Sotomayor la seva estada a la presó de Palma. Condemnada a cinc anys de presó pel cas Maquillatge, la que fou directora de Comunicació del Consell de Mallorca sota el mandat de Maria Antònia Munar, ha mostrat la cara més obscura de la condemna al programa 'Dues voltes', d'IB3.

Sotomayor, que va ser l'acusada amb una pena més elevada, ha mostrat la seva indignació per haver hagut d'assumir la part més gran de la culpa i després de veure com d'altres implicats s'han lliurat de la presó amb multes: "Fa molt mal veure com peticions de 10 anys de presó acaben en multes de 100.000 euros i jo continuu aquí, pagant la meva condemna", ha assegurat.

La duresa del règim penitenciari (que ha qualificat "d'inhumà" i que ja havia descrit en unes cartes publicades a l'ARA Balears), la separació de la família i les acusacions de maltractaments han estat punts en els quals Sotomayor ha confessat sentir-se més desfeta.

"No pensava mai que a Espanya es vulnerassin els drets humans de la manera que es fa a la presó. Al que suposa la condemna en si, s'hi ha d'afegir aprendre a conviure amb un règim inhumà. Maltractaments continuament, maltractaments de paraula cada dia, a totes hores. El més suau que he sentit és: 'No os mereceis el aire que respirais", ha explicat.

La periodista Neus Albis i Margalida Sotomayor.

Respecte de la relació que manté dins la presó amb la que va ser la seva superior directa, Maria Antònia Munar, ha dit que és "una relació d'educació". "A la presó coneixes que tothom pateix", ha afegit. "A Maria Antònia Munar la veig com na Maria Antònia Munar, tot i que a dins de la presó no pots tenir tot el que tens fora. Ni l'armari per triar la roba, ni anar a la perruqueria... Totes intentam mantenir dignament la nostra imatge", ha indicat.

Entre d'altres coses, Sotomayor també ha relatat que si hagués de fer qualque cosa de manera diferent es fixaria molt més en la tasca dels advocats: "Confiaria menys en la Justícia i en la feina dels missers. Hi estaria més a sobre perquè vaig deixar l'estratègia i la feina a mans del misser. Aniria a cercar un advocat de fora de l'illa perquè no he sabut mai si hi havia una entesa entre tots els advocats del cas i els altres implicats".

stats