Balears 24/05/2016

El pla a favor de l'èxit escolar, en marxa el mes de setembre

El conseller d'Educació, Martí March, assegura que la lluita contra el fracàs escolar és una "qüestió d'Estat"

Jaume Vinyas
2 min
El conseller d'Educació, Martí March, al Parlament.

PalmaBalears posarà en marxa el mes de setembre un pla a favor de l'èxit escolar. Es tracta d'una de les mesures estrella de l'Executiu en matèria d'educació per a la present legislatura. El conseller Martí March ha reconegut, a la sessió de control al Govern, que treure Balears de la coa d'Europa pel que fa al fracàs escolar és una "qüestió d'Estat".

March ha fet l'anunci responent a una pregunta del diputat de Podem, Salvador Aguilera. El conseller ha respost que "és evident que tenim un problema important" amb l'abandonament escolar i ha defensat que s'estan fent passes importants per resoldre-ho, si bé també ha advertit que aquests canvis no es notaran d'un dia per l'altre.

En el capítol de feina feta, ha destacat la confecció dels nous currículums escolars que donen més autonomia als centres, una de les principals apostes de la Conselleria. També ha destacat la posada en marxa d'un pla pilot, en col·laboració amb la Conselleria de Serveis Socials, a centres amb problemes sociològics.

Pel que fa a la reducció de les ràtios, March assegura que ja s'ha avançat en la qüestió, si bé ha advertit a Aguilera que "no es poden reduir sense espai. No es poden baixar amb un tuit o una pregunta". En una pregunta anterior, March ha assegurat que s'estan posant en marxa programes d'atenció específics per als 600 alumnes d'altes capacitats que hi ha censats a les Balears. En aquest sentit, però, també ha demanat que no es pretenguin canvis immediats, ja que es tracta de temes delicats que requereixen una lenta implantació.

Enfrontament per un programa matemàtic

March ha estat un dels consellers més reclamats en la sessió de control d'aquest dimarts. El conseller s'ha defensat dels atacs del diputat del PP, Juan Manuel Lafuente, que l'ha acusat d'intentar intercedir a favor d'una empresa privada que ofereix un programa alternatiu d'aprenentatge de les matemàtiques.

March ha reconegut que han enviat una circular als centres en la qual se'ls ofereix la possibilitat d'implantar el programa, anomenat Jump Math. Amb tot, s'ha defensat argumentant que també col·laboren amb altres empreses privades com Coca Cola "i potser els de la Pepsi o la Pep Lemon no estan contents". Lafuente s'ha mostrat "sorprès" per la resposta i ha replicat que "hi ha una diferència substancial", perquè Jump Math suposaria l'adquisició de llibres de text. March ha insistit que no obliguen cap centre a implantar el mètode i que l'únic que els impulsa a promoure'l és la preocupació per millorar el coneixement de les matemàtiques a la comunitat.

stats