Balears 20/10/2016

Mantenir l'horari d'estiu a les Balears, més a prop d'aconseguir-se

El Parlament aprovarà dimarts la declaració institucional que insta el govern espanyol a no canviar l'hora a final d'octubre a les Illes

Ara Balears
2 min
Imatge de la campanya engegada a change.org a favor d'adaptar les hores de sol al cicle vital i diari dels ciutadans les Illes.

PalmaEl Parlament aprovarà dimarts que ve la declaració institucional per mantenir l'horari d'estiu presentada per MÉS per Menorca i que ha estat signada ja per tots els grups parlamentaris.

Per saber-ne més: La proposta per evitar el canvi d'hora a les Balears arriba al ParlamentDurant el ple de dimarts, es llegirà la ratificació a la proposta, a través de la qual s'insta el govern espanyol a no canviar l'hora a final d'octubre, ja que les Balears en són la comunitat més afectada a causa de la seva situació geogràfica.

La declaració institucional considera que pertànyer al fus horari de Greenwich respon a decisions polítiques de caràcter industrial obsoletes. "La societat moderna necessita que les hores de sol s'adaptin al seu temps d'oci", assenyala. "Es tracta de tenir un horari lògic, racional i natural", assegura el document, que enalteix els beneficis de mantenir l'horari d'estiu relacionats amb la salut, l'economia i la família.

La proposta explica que la manca de llum solar repercuteix de manera negativa sobre la salut de les persones, amb alteracions que provoquen depressió o insomni.

Així mateix, remarca que disposar de més llum solar implica que es duguin a terme més activitats a l'aire lliure, a més de suposar un estalvi energètic, la desestacionalització turística i un increment de la dinamització dels petits comerços, a banda de facilitar la conciliació laboral i familiar.

'Illes amb claror' serà al Parlament

La plataforma que reivindica mantenir l'horari d'estiu, Illes amb claror, també serà al Parlament dimarts que ve per donar suport a la declaració institucional, la qual ja ha recollit més de 7.800 firmes per dur la proposta d'adaptar les hores de sol al cicle vital i diari dels ciutadans de les Illes Balears fins al Congrés dels Diputats.

stats