UNIVERSITAT
Balears 19/03/2014

Malestar a la UIB pel doctorat Honoris Causa a Rafel Nadal

És possible que el tennista quedi sense el reconeixement

Enric Borràs
2 min
El rector de la UIB, Llorenç Huguet, haurà de maldar per aconseguir els suports necessaris per al reconeixement acadèmic a Nadal.

Palma.La proposta de fer Doctor Honoris Causa de la Universitat de les Illes Balears el tennista Rafel Nadal ha causat malestar entre els membres de la comunitat universitària. Fins i tot és possible que Nadal quedi sense el reconeixement i la seva proposta no aplegui els vots necessaris.

El malestar es va fer palès ahir al consell de govern de la UIB, en la presentació formal de la candidatura, quan un representant del professorat va demanar per què s’havia fet públic que el consell de direcció, encapçalat pel rector, Llorenç Huguet, impulsaria la candidatura de Nadal. La proposta ja s’havia comunicat dia 4 i els mitjans de comunicació la varen esbombar.

El degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Nicolau Dols, manté que quan era vicerector, en la primera etapa de Montserrat Casas, s’evitava difondre els cadidats abans de dur el nom al consell de govern. De totes maneres, ahir es va respondre que sempre s’havia fet així i la cosa no va anar més enllà. Però hi ha membres del consell de govern disposats a votar en contra del reconeixement a la propera sessió, que s’ha de fer el 9 de maig, i això podria arribar a deixar en mal lloc l’equip d’Huguet, perquè no és segur que Nadal resulti escollit.

“Em sent dolgut perquè com a membre del consell de govern no he de conèixer aquesta proposta a través de la premsa”, afirmava ahir Dols, que ho considera una manca de respecte. Però el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres no tan sols se sent dolgut, sinó també “coaccionat” per votar a favor d’una proposta que ja s’ha fet pública.

La votació

Perquè Rafel Nadal sigui Doctor Honoris Causa de la UIB hi han de votar a favor tres cinquenes parts del consell de govern, 29 dels 48 membres, entre els quals hi ha el rector i els vicerectors, però també degans i d’altres representants de la comunitat universitària. Hi assisteixi qui hi assisteixi. Encara que hi falti algú, calen 29 vots perquè la proposta prosperi. I l’elecció es farà amb vot secret.

Cal recordar que no és la primera vegada que una candidatura anunciada públicament no prospera. El degà d’Econòmiques ja va intentar sense èxit fa anys que el fundador del Grup Barceló, Gabriel Barceló, fos Doctor Honoris Causa. I va fallar per un motiu semblant: la seva proposta es va saber abans que no arribàs a la junta de la Facultat d’Econòmiques, on la varen tombar. Aquell pic ni tan sols va arribar al consell de govern.

No són pocs els membres de la comunitat universitària que se senten molestos amb la proposta d’homenatjar el tennista i en com s’ha dut a terme. La incògnita és quants estaran disposats a votar-hi en contra al Consell de Govern.

stats