Els llonguets guanyen la batalla a Marbú Dorada

L'Oficina de Patents nega que en Tià Llonguet sigui una còpia de la imatge de les galletes

Els llonguets de la Fira del Llonguet de l'Associació de Veïns del Pil·larí ja poden ser marca registrada. L'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) ha negat la raó a l'empresa de galletes Marbú Dorada, que s'oposava al registre de la marca palmesana perquè utilitza un disseny que consideren una còpia de la seva imatge gràfica.

L'entitat ha celebrat que es compleixin les seves "aspiracions legítimes de registrar amb èxit la caracterització del llonguet que representa aquesta fira gastronòmica popular": en Tià Llonguet. Els veïns han recordat que el conflicte va començar fa dos mesos, moment en què Adam Food (l'empresa propietària de les galletes Marbú Dorada) va oposar-se al registre de la marca.

El dictamen de l'OEPM emès aquest dijous considera que " hi ha una diferència suficient en els seus elements foneticodenominatius i que l'aprofitament de la reputació aliena, que Marbú va al·legar, no es produeix". Per això, l'oficina fa seus els arguments de l'advocat que representa l'associació veïnal.

La Fira del Llonguet del Pil·larí es du a terme cada any sense afany lucratiu i va néixer amb la intenció de recuperar l'ús del llonguet i " promocionar el producte local de Ciutat, una tasca gens fàcil per la forta competència de la indústria del pa congelat".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF