Balears 24/05/2017

L'esmena de Tirapèl ja està incorporada en el projecte de llei del Parc Natural del Trenc

Podem vota en contra dels socis del Pacte, mentre que l'oposició se n'absté

Jaume Vinyas
1 min
Imatge aèria de la zona on s'ubica l'aparcament de na Tirapel.

PalmaLa polèmica esmena que regula l'aparcament de Tirapèl dins del futur Parc Natural del Trenc ha estat finalment incorporada en el projecte de llei amb l'únic vot en contra de Podem. En la comissió de Medi Ambient, duita a terme aquest dimecres, PSIB, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca hi han votat a favor, mentre que el PP i el grup mixt se n'han abstingut.

L'esmena ha suscitat les protestes dels grups ecologistes, que consideren que mantenir part d'aquest aparcament, en contra del que estava previst inicialment, suposa un retrocés en la capacitat de conservació del futur Parc Natural.

Des del Govern, defensen, en canvi, que l'esmena redueix el nombre de places totals d'aparcament del Parc Natural, perquè, a canvi de salvar Tirapèl, s'evita la construcció d'un dels dos aparcaments previstos en la fase inicial a la perifèria del parc amb 535 places. A més, el propietari de l'aparcament, que disposa de tots els permisos, segons el Govern ha pogut comprovar, es veurà obligat a restaurar una part de la parcel·la. Els propietaris, afegeixen, disposaran d'un termini de dos anys per dur a terme aquesta recuperació de les zones degradades. En cas d’incompliment, asseguren, el pàrquing es tancaria i se'n recuperaria el projecte original, és a dir, l’aparcament de la Salinera.

stats