El GOB demana a MÉS i al PSIB que retirin l'esmena que permet l'aparcament del Trenc

Els ecologistes recorden que hi ha un informe desfavorable de Medi Ambient que avisa de les repercussions

El GOB demana al PSIB, a MÉS per Mallorca i a MÉS per Menorca que retirin l'esmena que permet mantenir l'aparcament del Trenc. Com recorden els ecologistes, el seu manteniment té " un informe desfavorable de Medi Ambient". A més, el nou vial de sortida "afecta un hàbitat de conservació prioritària i no s’ha sotmès a avaluació de repercussions". 

Aquest dimecres 24 de maig se celebrarà la reunió de la ponència de la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial per informar sobre les esmenes presentades. En total, se n'han presentades 77 de parcials, entre les quals es troba la del PSIB i MÉS. A l'abril ja es va rebutjar l'esmena del Partit Popular i des del GOB volen que es faci el mateix amb la que inclou l'ampliació de l'aparcament. 

L'avantprojecte de llei, aprovat el gener passat, suprimeix l'aparcament del Trenc i s'hi inclou la restauració ambiental de la zona degradada. A l'esmena presentada per MÉS i el PSIB, segons apunta el GOB, "es planteja fer cas omís del citat informe ambiental i permetre la major part de l'aparcament existent fins ara". 

Segons els ecologistes, si s'incorporàs l'esmena al projecte de llei, s'acceptarien "canvis molt rellevants i que no s'han avaluat ambientalment amb relació a l'acord del Consell de Govern i els informes tècnics que el sustentaren". Consideren, per tant, que es podria cometre un frau de llei. 

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF