URBANISME

El cost de l'esbucament d'un dels blocs de Corea pujarà a més de 650.000 euros

El ple de l'Ajuntament de Palma aprovarà el proper dia 30 iniciar els tràmits d'expropiació del bloc VIII dels habitatges socials del Camp Redó

L'expropiació i posterior esbucament del bloc VIII dels habitatges socials del Camp Redó, coneguts popularment com Corea, tindrà un cost total de 656.000 euros -509.000 l'expropiació i 147.000 l'esbucament- i es durà a terme durant el 2017, segons ha informat aquest dimecres la portaveu de l' Ajuntament de Palma, Neus Truyol, després de la reunió de la junta de govern.

Truyol ha explicat que en el darrer ple d'enguany, que tindrà lloc el proper dia 30, Cort aprovarà iniciar els tràmits d'expropiació d'aquest bloc. Alhora, responsables de la Regidoria de Model de Ciutat duran a terme negociacions amb les 15 famílies que hi viuen per planificar-ne el reallotjament. La portaveu ha assenyalat que "aquestes famílies seran reallotjades a pisos de titularitat municipal situats a la mateixa barriada del Camp Redó". El canvi d'habitatge serà temporal en el cas de les famílies que no siguin propietàries, mentre que podrà definitiu en el dels que sí que ho siguin.

"Reclamació dels veïns"

La portaveu municipal ha recalcat que, amb aquesta decisió, Cort satisfà "una reclamació dels veïns i un compromís de l'Ajuntament". Ara s'haurà de consensuar un pla de reallotjament amb les famílies que resideixen a aquest bloc. Truyol preveu que es dugui a terme "a principi d'any". L'objectiu de l'Ajuntament de Palma és convertir el solar en un espai lliure públic amb la possibilitat de construir-hi un aparcament subterrani.

A principi de 2012, Cort ja va esbucar un altre bloc, el XIII, que estava situat just devora el que ara també s'enderrocarà.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF