Balears 28/06/2017

L'Aula Balear i Hazte Oír, Siurell i Dimoni Rosa de Ben Amics

L'associació pels drets LGTBIQ entrega els seus tradicionals premis després de la manifestació de l'Orgull

C. Buades
1 min
A l'esquerra l'Aula Balear; a la dreta, l'autobús trànsfob d'Hazte Oír

PalmaL'escola Aula Balear i l'associació ultraconservadora Hazte Oír han estat els guanyadors enguany del Siurell Rosa i del Dimoni Rosa, respectivament, de Ben Amics. La gala d'entrega dels guardons s'ha celebrat aquest dimecres, com és tradició, després de la manifestació de l'Orgull LGTBI, durant la revetla a la plaça de Cort presentada per Vivian Caoba.

Aula Balear, que ha guanyat el guardó amb el 67% dels vots, ha desenvolupat un projecte educatiu en favor de la diversitat a les aules i han recollit el Siurell Pau Coya, el seu impulsor, i Alícia Llambies, membre de l'equip directiu.

En canvi, Hazte Oír ha rebut el rebuig públic de l'associació en favor dels drets LGTBIQ amb un 48,2% dels vots –la segona entitat més votada ha estat Valores en Baleares, l'associació que va acollir el president d'Hazte Oír quan va visitar Palma fa unes setmanes per criticar la llei balear contra la LGTBIfòbia–. Hazte Oír ha estat notícia durant els darrers mesos pel seu polèmic autobús trànsfob contra els menors transsexuals.

El Siurell Rosa és un premi a persones o entitats que treballen en favor del col·lectiu, mentre que el Dimoni Rosa castiga públicament aquelles accions contra gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals. Els premis es lliuren anualment des de l'any 1995 i es decideixen a través d'una votació en línia.

stats