Balears 14/09/2017

Els jutjats de clàusules sòl de les Balears registren 1.149 demandes

A tot l'Estat s'han registrat 57.068 demandes als jutjats de Primera Instància

Ara Balears
1 min
Més de 80.000 persones podrien veure's beneficiades, a les Balears, per la sentència que anul·la les clàusules sòl

PalmaEls quatre jutjats especialitzats en clàusules abusives en escriptures hipotecàries de les Balears han rebut des de l'1 de juny fins al 8 de setembre 1.149 demandes sobre clàusules sòl, venciment anticipat, interessos moratoris, despeses de formalització d'hipoteca o hipoteques multidivisa.

A tot l'Estat, s'han registrat 57.068 demandes als jutjats de Primera Instància especialitzats en els litigis relacionats amb les accions individuals sobre condicions generals incloses en contractes de finançament amb garanties reals immobiliàries, segons ha informat el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en un comunicat.

Cal recordar que l'1 de juny es va engegar el pla d'urgència aprovat pel CGPJ davant el previsible augment de litigis sobre clàusules abusives en hipoteques, a conseqüència de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) de 21 de desembre de 2016 en relació amb les clàusules sòl.

El pla consisteix en l'especialització de jutjats de Primera Instància –un per província a la Península i un a cadascuna de les principals illes dels arxipèlags canari i balear–, que des de llavors coneixen, de manera exclusiva i no excloent, els litigis relacionats amb accions individuals sobre condicions generals incloses en contractes de finançament amb garanties reals immobiliàries el prestatari de les quals sigui una persona física.

Dels jutjats especialitzats, el que més demandes ha ingressat en el seu primer mes de funcionament és el de Madrid, amb 13.064. El segueixen el de Barcelona, amb 4.644, i el de Sevilla, amb 2.946.

stats