INSTITUCIONS

200 investigadors de més de 30 països donen el sus al congrés sobre parlamentarisme

El Parlament de les Illes Balears ha donat la benvinguda a la 68a edició de la trobada, que reflexiona sobre la història de les institucions representatives

El Parlament de les Illes Balears ha rebut aquest dimarts centenars de congressistes per a la benvinguda del 68è Congrés de la Comissió internacional per a l'estudi de la història de les institucions representatives i parlamentàries, organitzat pel departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears.

Durant quatre dies, representants de més de trenta països, com per exemple del Japó, Jordània, Itàlia, la Gran Bretanya i França, reflexionaran sobre la representativitat de les institucions arreu del món i al llarg de la història; així mateix, intercanviaran anàlisis i presentaran les seves pròpies ponències.

A la inauguració del congrés, que durarà fins al divendres 9 de setembre, hi han pres part la presidenta del Parlament de les Illes Balears, Xelo Huertas; el catedràtic Sebastià Serra i Busquets; el president de la ICHRPI, Joseba Aguirreazkuenaga, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, qui han donat la benvinguda a investigadors i professors i els han obert les portes de la principal cambra representativa de les Illes, el Parlament.

La lliçó inaugural ha estat a càrrec de Joseba Aguirreazkuenaga, director de la ICHRPI, institució que organitza el congrés arreu del món i que enguany celebra el 80è aniversari. Aguirreazkuenaga, en la ponència inaugural, ha repassat la trajectòria de la institució.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF