Publicitat
Publicitat

SOSTENIBILITAT

500.000 euros per instal·lar energies renovables a empreses

Indústria vol que el sector privat aposti per la solar i l’eòlica

Les empreses i associacions empresarials que vulguin apostar per les energies renovables tenen un motiu més per fer-ho. La Conselleria d’Economia i Competitivitat ha aprovat una nova convocatòria de subvencions perquè les societats i els col·lectius que les representen instal·lin energia solar fotovoltaica i energia eòlica per a autoconsum.

Aquesta nova convocatòria disposarà de 500.000 euros, cofinançada el 50% amb fons Feder, una xifra que, segons càlculs de l’administració, generarà una inversió induïda d’1,5 milions d’euros. Pel director general d’Indústria i Energia, Jaume Ochogavía, “és una bona notícia pel sector i pot animar a la instal·lació d’aquests projectes”.

La Conselleria d’Economia va informar ahir que vol donar un impuls “perquè el sector privat incorpori aquestes fonts d’energia renovable a les seves instal·lacions per l’estalvi econòmic que suposa l’autogeneració d’energia elèctrica i la reducció d’emissions de CO2 que comporta”.

Fins a 100 kW

La potència màxima que podran tenir aquestes noves instal·lacions per autoconsum és de 100kW. En el cas de les empreses, la quantia de les ajudes és fins a un màxim del 35% del cost de la instal·lació; a raó d’1,50€/W en el cas de generació fotovoltaica i de 3€/W en el cas de la generació eòlica. En el cas de les associacions empresarials es pot subvencionar fins al 45% del cost de la instal·lació, a raó d’1,5€/W en fotovoltaica i de 3€/W en eòlica.

Segons la Conselleria d’Economia, el termini d’amortització de les instal·lacions solars fotovoltaiques “és d’entre 8 i 9 anys, tenint en compte l’import de la subvenció i la inversió a realitzar”.

Els interessats podran presentar projectes a la Direcció General d’Indústria fins dia 7 de maig.

Incentiu

Aquesta iniciativa del Govern, dotada amb 500 mil euros, intenta compensar i incentivar els sectors empresarials en l’aposta per les energies renovables, tenint en compte que el marc jurídic estatal ja no és tan favorable com fa uns anys, i per aquest motiu s’havia alentit la instal·lació d’equips fotovoltaics i eòlics, tant en l’àmbit particular com a les empreses.

Fins al 7 de maig

El termini per presentar els projectes per a empreses i associacions acaba el proper 7 de maig.

1,5 milions per l’anterior

La Direcció General d’Indústria ja havia convocat l’any passat unes ajudes adreçades als centres educatius d’Infantil i Primària, com també a instituts, edificis públics, per un import total d’un milió i mig d’euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF