La iniciativa a favor dels refugiats 'Casa nostra, casa vostra' arriba al Consell de Mallorca

L'entitat ha presentat el manifest que es llegirà en la mobilització d'aquest  dissabte

Alguns dels representants del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, entitat que ha convocat la manifestació a favor d'acollir refugiats que es durà a terme aquest dissabte, 18 de febrer, a les 18.30 h a Palma, s'han reunit aquest dimarts amb el president del Consell, Miquel Ensenyat, i la vicepresidenta de l'IMAS, Caterina Mas, per convidar la institució a assistir a la mobilització.

Marta Serra, presidenta de l'entitat, ha presentat a Ensenyat i Mas el manifest que està previst que es llegeixi dissabte. En l'escrit, els escoltes posen sobre la taula la necessitat que Mallorca i les seves institucions donin "una resposta més clara i contundent davant el desplaçament forçat de persones més gran des de la II Guerra Mundial".  

Per aquest motiu, l'entitat fa una crida al Govern balear i al Consell insular a "actuar definitivament davant d'aquesta situació, tal com reclama la ciutadania, perquè Mallorca sigui terra d'acollida", a més de "l' elaboració d'un pla d'actuació real i concret per tal d'afavorir l'hospitalitat i la inclusió de persones migrants i refugiades".

Igualment, el manifest remarca que, si bé "l'estat espanyol es va comprometre a rebre 17.772 persones refugiades en un termini de dos anys", aquest compromís "s'està incomplint".

En aquest sentit, afegeixen que "Mallorca ha estat sempre terra d'inclusió, però no podem oblidar que en molts moments també hem estat rebuts en altres terres", i reclamen "el dret a la lliure circulació de persones tal com afirma l'article 13 de la Declaració universal dels drets humans".

Ensenyat, per la seva banda, ha mostrat el compromís del Consell amb la situació dels refugiats i el projecte de col·laboració amb el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació i l'illa grega de Quios. Un drama que, com ha explicat el conseller, algunes de les autoritats insulars varen poder veure de primera mà en la visita que hi varen fer ara fa just un any. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF