Manifestació dissabte a Palma en favor de l'acollida dels refugiats

Mallorca s'adhereix a la campanya 'Casa nostra, casa vostra', que té el suport de més de 64.000 persones

Tot i que ja no obren els informatius, els refugiats encara arriben a centenars a les costes gregues. / M. V.

Mallorca fa una crida a omplir els carrers en favor de l'acollida de persones refugiades i s'adhereix, així, a la campanya 'Casa nostra, casa vostra', el manifest de la qual ja té el suport de més de 64.000 persones.

La marxa, convocada per un grup d' Escoltes de Mallorca, s'iniciarà el pròxim dissabte, 18 de febrer, partint de la plaça Major de Palma a les 18.30 h. El programa de la campanya ' Casa nostra, casa vostra' ha estat elaborat per una vintena de grups territorials que s'han anat constituint durant les darreres setmanes i que abasten tot l'Estat.

"Casa meva és casa vostra, si és que hi ha cases d'algú", diuen els versos de Jaume Sisa que composen el guió d'un vídeo que du per títol ' A Mallorca també volem acollir' i que promociona la mobilització.

La manifestació vol reivindicar, així, la necessitat de donar cabuda "a les persones que han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats o vulneracions dels drets humans". 

El Consell insular va posar en marxa el maig passat una iniciativa per acollir persones refugiades víctimes del conflicte sirià. No obstant això, amb aquesta convocatòria, els Escoltes de Mallorca volen "visibilitzar" que a escala estatal s'hi està treballant poc i "reclamen", doncs, "que s'acullin finalment les més de 17.000 persones a què s'havia compromès el Govern".

Mostres de suport a l'illa

El 3 de gener, amb la voluntat de sensibilitzar tothom davant el drama humanitari que viuen els refugiats a la Mediterrània, varen encendre's les talaies de Mallorca, instruments originalment concebuts per a la defensa dels perills que arribaven per la mar i que ara han volgut representar fars "per il·luminar el camí d'aquelles persones que aspiren a una vida millor".

Així mateix, a l'illa ja s'han duit a terme algunes concentracions per mostrar solidaritat amb aquest col·lectiu i són moltes les entitats que treballen per a l'acollida o per a la millora de les seves condicions de vida. En són algunes Sóller amb els Refugiats, De Llevant a Grècia pels refugiats (Artà), SOS Refugiats Bunyola-Mallorca i Binissalem amb les persones refugiades.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF