Balears 02/02/2015

MÉS s’avé a negociar amb el PP canvis en la Llei d’incompatibilitats

Considera que si un farmacèutic pot ser president, també ho ha de poder ser un petit comerciant

Q. Torres
2 min
La farmàcia de José Ramón Bauzá. / M.À.C.

PalmaLa modificació presentada pel PP a la Llei de bon govern canvia preceptes de la Llei d’incompatibilitats, que quedarà derogada amb l’aprovació del nou text. Un dels elements que no figuren en el redactat que actualment està en tramitació parlamentària és el que obliga els alts càrrecs a desfer-se de les seves empreses o de les participacions en empreses quan accedeixen al càrrec. El PP ha defensat aquest dilluns que l’objectiu és aprovar aquestes modificacions amb el màxim consens. I un dels grups de l’oposició ja s’ha avingut a negociar. La coalició MÉS ha advertit que ells no són partidaris de modificar la Llei d’incompatibilitats. Ha deixat clar que si no s’hi inclouen limitacions, no acceptarà que qualsevol empresari pugui entrar en política i, a la vegada, mantenir els seus interessos empresarials. I ha avançat que estaria disposada a negociar aquest punt perquè s’estableixin limitacions.

Així ho ha dit la portaveu adjunta de MÉS, Fina Santiago, qui ha considerat que des que una sentència del Tribunal Superior de Justícia permet al president José Ramón Bauzá ocupar aquest càrrec mentre manté la titularitat de la seva farmàcia, ja no s’està complint estrictament aquest precepte de la Llei d’incompatibilitat. “Perquè un farmacèutic sí i no un comerciant que té una merceria?”, s’ha demanat. “I més quan un farmacèutic factura directament amb el Govern”, ha afegit. I ha avançat que el seu grup pot acceptar que un petit comerciant que té una merceria no se n’hagi de desvincular per ser alt càrrec, però no consentiria que un gran empresari continuàs gestionant les seves empreses des del Govern. “Estam oberts a negociar, però si no hi ha matisos, hi votarem en contra”, ha sentenciat.

Pels socialistes, en canvi, que el PP plantegi una nova llei a través d’una esmena a la totalitat a una proposta seva demostra “quina és la concepció de la democràcia que té el PP”. El diputat Vicenç Thomàs ha considerat que el text dels populars és “tot el contrari a allò que ha de ser una llei de transparència”. Ha recordat que inclou mesures que rebaixen la transparència i la rendició de comptes. I ha relacionat la proposta del PP perquè els alts càrrecs puguin mantenir relacions amb empreses amb la reducció de diputats i de dedicacions exclusives que han plantejat i amb la situació del president Bauzá amb la seva farmàcia.

stats