Balears 23/08/2017

Inma de Benito: "Jo no crec que totes les cambreres de pis assumeixin una càrrega excessiva de treball"

La presidenta de la FHM ha valorat la situació actual del sector hoteler en una entrevista en el programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio

C. Fontanet
2 min
Imatge d'una treballadora d'un hotel

PalmaLes conseqüències de l'atemptat de Barcelona, la massificació turística i les cambreres de pis les kellys han centrat bona part de l'entrevista a Inma de Benito realitzada aquest matí en el programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio. La presidenta de la Federació hotelera no creu que les cambreres de pis tinguin unes condicions de treball desfavorables. Ha afirmat que "jo no crec que totes les cambreres assumeixin una càrrega excessiva de treball" i recomana que, si aquest col·lectiu ha de millorar la qualitat de la seva feina, en tot cas, "ho han de parlar amb el coordinador del seu establiment". De Benito apunta que el conveni col·lectiu "fixa un sou d'uns 1.350 euros aproximadament" i que "hi ha convenis d'aquest mateix sector que estan molt per davall dels de les treballadores de les Illes". La presidenta ha volgut deixar clar que no hi ha "dos bàndols" en aquest conflicte i que "s'està treballant per millorar la qualitat i seguretat de tots els treballdors i treballadores d'establiments turístics".

Amb relació a l'impacte socioeconòmic de l'atemptat de Barcelona, De Benito ha dit que "és una notícia trista per a tota la família turística, però afortunadament no està tenint conseqüències en l'estat de les reserves hoteleres". Així, ha deixat clar que "Espanya és un país segur". Per garantir la seguretat dels turistes, "els hotelers estan en constant constant comunicació amb els cossos de seguretat i els protocols estan molt establers", ha dit De Benito.

Pel que fa a la massificació turística a certes zones de les Illes, De Benito ha dit que "ja vam anunciar el 2012 que hi havia un desiquilibri en el model ecònomic i que havíem de decidir cap on volíem anar", fent referència a la Llei del lloguer turístic de 2012 i que enguany s'ha tornat, segons De Benito, a "reprohibir el prohibit". A més, ha assenyalat que la regularització dels pisos i plataformes de lloguer turístic està bé però "arriba tard".

stats