Balears 09/02/2017

Huertas al·lega discriminació respecte de Picornell en la seva expulsió de Podem

L'advocada de Podem creu que existeix una "utilització" del diputat per part de l'expresidenta de la Cambra

Ara Balears
2 min
Huertas demana ser reintegrada en la formació morada.

PalmaLa pugna judicial entre Xelo Huertas i Podem arriba finalment als jutjats. L'expresidenta del Parlament ha demanat aquest dijous que se suspengui cautelarment la seva expulsió de la formació morada, perquè considera que vulnera els seus drets a la llibertat d'expressió i a la participació política. A més, creu que s'ha produït un tracte discriminatori respecte del diputat Balti Picornell, qui, amb molta probabilitat, rellevarà Huertas, encara que, en el seu moment, també es va mostrar partidari de no votar els pressuposts si no es resolia la situació contractual del secretari d'Acció Institucional de la formació, Daniel Bachiller.

En la vista de mesures cautelars, celebrada al Jutjat d'Instrucció número 14 de Palma, l'advocat de Huertas, Francisco García-Mon, ha demanat que la seva clienta sigui reintegrada provisionalment a Podem, mentre el tribunal estima o desestima la demanda, i ha al·legat que l'expresidenta fou expulsada tan sols per haver expressat la seva opinió lliurement en el fòrum de discussió telemàtica del partit.

L'advocada de Podem, Aina Díaz, ha afirmat, per la seva banda, que en cap moment s'ha atacat la llibertat d'expressió de la demandant, ja que "Huertas no va limitar-se a expressar una mera opinió, sinó que va afirmar que votaria en contra dels pressuposts si no es resolia la situació laboral de Bachiller". Segons ha explicat la lletrada, aquest fet "vulnera clarament el codi ètic del partit" en "supeditar l'interès general al particular".

La defensa de Huertas també ha establert que va produir-se un "tracte desigual" amb la demandant, donat que Picornell va manifestar aquesta mateixa opinió i no se'l sancionà. Per la seva banda, la representant jurídica de la formació dels cercles ha contestat que existeix una "utilització" de Picornell per part de Huertas i que el diputat només va voler plantejar si calia valorar la possibilitat de votar contra dels pressupostos per part del consell ciutadà de la formació i no com a particular.

La jutgessa, Irene Partida, ha declarat "vista per a dictat" la demanda. D'aquí a cinc dies s'espera que es dicti la interlocutòria que ha resoldre la vista de mesures cautelars, contra la qual es podrà presentar un recurs.

stats