Balears 14/07/2017

Els hotelers de les Pitiüses reconeixen que s’han passat amb els preus

L’ocupació del mes de juny no ha estat com esperava la patronal, amb una davallada del 2% respecte de l’any passat

Armando Tur
2 min
Un hotel de la zona de Platja d'en Bossa

EivissaEls hotels de les Pitiüses són, en general, massa cars. Ho diu el president de la patronal hotelera, Juanjo Riera, qui reconeix com “les pujades de preu dels dos anys anteriors han estat molt grans” i explica com, malgrat que la tendència a la baixa pel que fa a l’ocupació hotelera ha estat general a totes les zones de les Pitiüses, Formentera, Vila i Santa Eulària n'han estat els més perjudicats, justament “on el preu mitjà d’una habitació és més car”.

Reservar avui per a una nit d’agost surt de mitjana a més de 200 €, amb preus que oscil·len els 113 euros per un apartament a Sant Antoni de Portmany, en plena zona de turisme de borratxera, i que assoleixen els 1.350 en algunes 'suites' de luxe a aparthotels reformats de la zona de Platja d’en Bossa. Existeixen 'suites' molt més cares però en les dates cercades ja no tenien disponibilitat.

Per zones, una recerca a un important portal de reserva d’hotels mostra com al municipi de Vila les habitacions poden assolir els 565 euros per a la nit del 14 al 15 d’agost, amb més d’un hotel per sobre dels 500 euros la nit. La majoria es troben entre els 200 i els 300, encara que hi ha alguna excepció, com un hotel a la zona dels Molins per 175 euros la nit, que es converteix en una de les opcions més econòmiques de l’illa. S’ha de dir que en les darreres setmanes al municipi Eivissa s’han obert dos establiments de luxe.

El mateix cercador ens descobreix que a Santa Eulària els preus no són molt més econòmics. Algunes habitacions oscil·len els 450€ prop del barri del Puig de Can Fita i superen els 500€ prop de Cas Capità. En tot cas, cap allotjament per als quals hi ha disponibilitat en les dates investigades no baixa dels 240 euros.

A Formentera s’ajunta la poca disponibilitat amb els alts preus. Encara que la baixada d’ocupació al mes de juny ha estat de quasi el 5% respecte de l’any passat, la recerca només ha obtingut disponibilitat per a sis establiments, amb preus que van des dels 193€ a un apartament de la zona del Caló fins als 336 euros que val una habitació al centre de Sant Ferran.

Sant Antoni, paradigma del turisme de borratxera a Eivissa, es converteix en la zona més econòmica amb habitacions que van des dels 113 euros la nit fins als 150 €. Només en algun cas molt concret se superen els 200 € i un únic hotel és el que per a la nit del 14 d’agost ofereix una habitació per sobre dels 300 euros al nucli de la capital portmanyina.

stats