Balears 22/11/2016

Hernanz i tres diputats més s'encaren amb la gestora del PSOE

Tensa reunió del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats

Ara Balears
2 min
La diputada eivissenca, Sofia Hernanz, en imatge d'arxiu.

PalmaDiversos diputats 'díscols' del PSOE, entre els quals hi ha l'eivissenca Sofia Hernanz, s'han encarat aquest dimecres amb el portaveu de la gestora, Mario Jiménez, segons han explicat diverses fonts a l'Agència Efe, en una reunió a porta tancada del grup socialista al Congrés. Les maneres que la formació ha mantingut a l'hora de retirar aquests diputats de la direcció del grup parlamentari o del lloc de portaveu en alguna comissió ha estat el principal motiu de la discussió, segons aquestes mateixes fonts.

El principal retret dels 'indignats' (Hernanz, César Luena, Luz Martínez Seijo i Odon Elorza) ha estat que la gestora justificàs amb criteris de "capacitat", al marge de la pèrdua de la confiança, el càstig per no haver-se abstingut en la segona votació d'investidura de Mariano Rajoy, el passat dia 29 d'octubre.

L'exbatle de Donosti, Odon Elorza, és una dels quatre 'díscols' que s'ha encarat amb el portaveu de la gestora.

Segons les fonts citades, els quatre díscols haurien considerat "ofensiu" que es qüestionàs la seva vàlua quan la decisió de la gestora ha respost a "motivacions polítiques". "La reunió ha estat molt dura. Jiménez ha vingut a fer sang davant la passivitat de la direcció del grup, que està permetent que Susana Díaz destrossi el grup parlamentari des d'Andalusia", han advertit des del sector del partit proper a Pedro Sánchez.

Un dels testimonis de la reunió ha assegurat que el moment més tens l'ha protagonitzat un encreuament d'arguments entre Jiménez i Luena, que ha qualificat de "desagradable". Al portaveu de la gestora li haurien fet costat els diputats Eduardo Madina, Soraya Rodríguez i Antonio Pradas, que haurien qualificat de justos els càstigs als díscols.

El diputat Eduardo Madina, afí a la gestora.
El diputat Antonio Pradas considera just el càstig als 'díscols'

La direcció del grup socialista encara té pendent de decidir el càstig als 15 diputats que van votar contra la investidura de Rajoy. Tot apunta que es tractarà d'una multa que podria anar dels 200 als 600 euros.

stats