MEDI AMBIENT
Balears 17/08/2016

El Govern celebra que el Ministeri de Medi Ambient reconegui els impactes adversos dels sondejos MedSalt-2

"A la fi i amb bon criteri", el Ministeri ha tingut en compte les al·legacions presentades per part de la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat

Ara Balears
1 min
El Govern celebra que el Ministeri de Medi Ambient reconegui els impactes adversos dels sondejos MedSalt-2

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha manifestat satisfacció per la resolució de la Secretaria d'Estat de Medi Ambient, que reconeix els impactes adversos per a la Mediterrània dels sondejos MedSalt-2. D'aquesta manera, el projecte haurà de passar per Avaluació d'Impacte Ambiental i sotmetre's a informació pública.

El conseller Vidal ha explicat que, "a la fi i amb bon criteri", el Ministeri ha tingut en compte les al·legacions presentades per part de la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat, en les quals exposa que el projecte podria tenir efectes significatius sobre les espècies d'interès comunitari i sobre els espais marins de la Mediterrània. Xarxa Natura 2000 de les Illes Balears constata la presència de tortugues i cetacis, entre altres espècies, que podrien sofrir danys pels polsos acústics d'alta intensitat necessaris per al desenvolupament del projecte. Com a mínim, hi hauria perjudicades vuit espècies de cetacis comuns i la tortuga marina 'Caretta caretta', d'interès comunitari.

El mateix promotor reconeixia en l'informe que la fauna marina patiria un impacte moderat. També es reberen al·legacions d’altres entitats com les d’Aliança Mar Blava, WWF Espanya i el Consell Insular de Formentera.

stats