EDUCACIÓ
Balears 23/09/2016

El Govern impugna davant el Suprem les revàlides de la LOMQE

"L'informe jurídic conclou que el decret de desplegament de la LOMQE envaeix competències" autonòmiques en l'àmbit de l'Educació, ha explicat la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa

Ara Balears
1 min
El conseller d’Educació, Martí March, explica les mesures aprovades al Consell de Govern amb la consellera de Presidència, Pilar Costa.

PalmaEl Govern ha acordat impugnar davant el Tribunal Suprem el decret del govern espanyol que desenvolupa les revàlides de Secundària i Batxillerat previstes en la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

El Consell de Govern ha formalitzat avui la impugnació, que va anunciar després de l'aprovació del decret de les revàlides per part del govern espanyol en funcions a finals del juliol, segons ha recordat la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa. "L'informe jurídic conclou que el decret de desplegament de la LOMQE envaeix competències" autonòmiques en l'àmbit de l'Educació i la promoció de la llengua catalana, i "presenta irregularitats procedimentals", ha explicat Costa.

La portaveu ha subratllat que el govern dirigit per Mariano Rajoy va regular la implantació de les proves conegudes com a revàlides "estant en funcions" i malgrat l'oposició de moltes comunitats autònomes i de bona part de la comunitat educativa. "Treballam per minimitzar els efectes de la LOMQE", ha incidit Costa en al·lusió al compromís conjunt dels tres partits que donen suport al Govern: PSIB, MÉS i Podem.

stats