TRIBUNALS
Balears 03/05/2016

La Generalitat de Catalunya va rebutjar projectes d'Urdangarin valorats en 3 milions d'euros

L'exconsellera catalana de Sanitat Marina Geli defensa la legalitat de l'únic conveni que van tancar amb l'Instituto Nóos

Ara Balears
2 min
RutiAlmenys, Basicament

PalmaIñaki Urdangarin va proposar a la Generalitat de Catalunya l'organització d'esdeveniments relacionats amb salut i esport a canvi de 3 milions d'euros, l'any 2005, projectes que el Govern català va rebutjar. Així ho ha explicat aquest dimarts l'exconsellera de Sanitat Marina Geli, en la seva declaració com a testimoni del judici de l'anomenat cas Nóos.

"Ho vam desestimar, no només per la quantia, sinó perquè no encaixava en els nostres plans de política de salut pública", ha assegurat Geli davant del tribunal de la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma que jutja el cas.

L'exconsellera catalana ha dit que l'Instituto Nóos va presentar a la Generalitat els seus projectes, que l'home de la infanta Cristina impulsava juntament amb el seu soci Diego Torres, però no van tenir èxit i no es van dur a terme.

Això sí, Geli ha explicat que l'únic contracte que van mantenir amb l'associació sense ànim de lucre va ser un conveni de col·laboració per 35.000 euros en el qual Ignasi de Juan, un treballador de Nóos, va participar en l'elaboració d'un pla director referent a cooperació. L'exconsellera ha defensat la contractació del conveni i ha remarcat que De Juan era un expert en cooperació internacional en matèria de salut. A més, ha afegit que disposava de tots els informes perceptius a favor.

Segons ha declarat Geli, en la sessió número 39 del judici, quan va autoritzar la contractació no sabia que l'entitat adjudicatària era l'Instituto Nóos ni que Urdangarin hi estava al darrere. L'exconsellera ha dit que el cost del conveni "va ser un preu ajustat" i que hi va haver una comissió de seguiment que va supervisar el desenvolupament del conveni sense detectar-hi cap incompliment.

També han declarat altres funcionaris i alts càrrecs del departament de Salut de la Generalitat, tots citats com a testimonis. Han coincidit amb Geli i han defensat la fórmula del conveni de col·laboració amb Nóos per la contractació de De Juan, a més de destacar la seva experiència en projectes de salut en països en vies de desenvolupament.

stats