Balears 25/05/2016

El cuiner Gabriel Vicens s'emporta la primera beca Espècies Crespí d'Alta Cuina

Va ser el guanyador del concurs amb el qual l'empresa mallorquina vol posar en valor la qualitat del producte

Ara Balears
2 min
El cuiner Gabriel Vicens amb la seva proposta.

PalmaEl cuiner Gabriel Vicens podrà continuar la seva formació com a xef d'alta cuina amb totes les despeses pagades. I serà possible perquè Vicens es va convertir en el guanyador del concurs a través del qual l'empresa mallorquina Espècies Crespí vol posar en valor la qualitat del seu producte, promocionar-lo i contribuir a la formació de nous talents gastronòmics.

Així, els cinc millors alumnes del darrer curs d'Especialista en Serveis de Cuina i Restauració de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) hagueren de presentar un menú format per un entrant, primer i segon plat i postres, en els quals les espècies fossin protagonistes. Davant, els cinc participants hi tenien un jutge amb estrella Michelin, Andreu Genestra.

Vicens va guanyar una beca amb la qual tindrà totes les despeses pagades per convertir-se en xef d'alta cuina gràcies a un menú compost per un aperitiu de 'falsa canyella', sopa de curri amb base d'anacard, esferificació de iogurt i coriandre i musclos, magret d'ànnera amb patates fondant i 'chutney' de pinya i 'coulant' de xocolata amb fraules i pebre verd.

Els altres quatre participants presentaren els menús següents. Joana Maria Bonet va optar per rotlles de carabassó farcits de beixamel de safrà, melòs d'arròs brut amb guàtllera i cruixent de tàperes, bacallà confitat amb verdures saltades a la mallorquina i 'mojo' de canyella i un pa de pessic d'espècies amb gelat de canyella i 'toffe' d'anís dolç.

Els participants juntament amb el jurat Andreu Genestra i Coloma Crespí i Juan Velasco, gerents d'Espècies Crespí.

Per la seva banda, David Álvarez va presentar cansalada amb salsa antiga, crema de carabassa amb aranja, gingebre i curri, tombet amb peixet frit i peres amb vi blanc, safrà i cardamom.

Greidy Abreu va oferir bacallà amb tomàtiga amb base de patata i pebres frits, arròs negre de sèpia amb allioli, estofat de vedella amb puré de patates i ravioli de crep farcit de 'chutney' de fraules amb salsa de xocolata.

Finalment, Ethan Torrens va optar per 'fritata' de llagostins i espàrrecs verds amb crema de llagostina, crema de remolatxa amb mousse de formatge fresc, porcella rostida amb puré de boniato i patata i pastís de formatge roquefort.

stats