Balears 19/06/2017

Formentera inicia la prova pilot que podria estendre la recollida de brossa orgànica a tota l'illa

El Consell insular calcula que estalviarà 60.000 euros els propers quatre mesos

Ara Balears
1 min
La consellera insular de Medi Ambient, Daisee Aguilera, amb representants de les empreses que particip0en en el projecte pilot.

FormenteraEl reciclatge de la brossa orgànica és una de les grans assignatures pendents en matèria de tractament de residus. Parlam d'un 40% del total de brossa que es genera a l'arxipèlag, del qual, actualment, només se'n recicla el 2%. L'Ajuntament de Palma ja n'ha iniciat la recollida al centre antic i el Consell insular de Formentera ha donat el sus a un prova pilot del que podria convertir-se en un servei estès a tota l'illa.

La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha presentat aquest dilluns la prova pilot que va començar ahir a 40 establiments de Sant Francesc, considerats com a grans productors de residus. Durant els propers quatre mesos, cada productor disposa d’uns petits contenidors especials que el servei de recollida de fems recollirà porta per porta cada vespre.

Amb el projecte s’esperen recollir 300 tones de fracció orgànica que després es compostarà a Formentera i passarà a enriquir els camps de l’illa, segons ha explicat Aguilera. El cost de la prova pilot és de 80.000 euros, finançats pel Consell. El Grup Leader, que també participa en el projecte, hi aporta 32.000 euros.

Aguilera ha assenyalat que aquest reciclatge suposarà un estalvi de 60.000 euros perquè no s'haurà de transportar aquesta matèria orgànica a Eivissa, segons han detallat des de Rezero, la fundació per la prevenció de residus encarregada de dur endavant el projecte. Amb els resultats de la prova s’estudiarà que la mesura es pugui fer extensiva a altres zones de l’illa, ha indicat la consellera insular.

stats